Др Тиодоровић: Предложићу да се физичко врати у школске сале

18 септембра, 2020

Оштра полемика која се у јавности води због нелогичне одлуке Кризног штаба да забрани одржавање часова физичког у фискултурним салама, док се у тим истим салама, са истом децом, поподне одржавају тренинзи под вођством спортских клубова, стигла је и до чланова Кризног штаба.

На ту тему је епидемиолог Бранислав Тиодоровић говорио у јутарњем програму “Пробуди се” На ТВ Нова С. Он је изјавио да ће на првој следећој седници предложити да се у школама које имају своју фискултурну салу дозволи настава физичког васпитања.

“Постојао је на почетку један опрез под притиском јавности, делом просветних радника и родитеља. Лично се залажем и предложићу на следећој седници да сале сад буду отворене за децу у школама”, рекао је Тиодоровић.

Др Тиодоровић је похвалио и понашање родитеља чије је дете враћено из дома здравља на Новом Београду са симптомима короне, без теста, уз потврду да може на наставу. Родитељи су самоиницијативно урадили тест, који је био позитиван.

“У овој ситуацију су родитељи били врло одговорни. Лекари морају да посвете више пажње свим знацима обољења. Дете које има температуру и бол у грлу, кашље и кија мора да се тестира. Верујем да то наши педијатри знају, али дешава се да погреше, као и у сваком послу,” истакао је.

Др Тиодоровић негирао је и тврдње да је одлука Кризног штаба да се деца врате у школе имала за циљ тихо прокужавање.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Др Тиодоровић: Предложићу да се физичко врати у школске сале

  1. Silvana Damnjanovic каже:

    Haha, da samo vidite uciteljicu Vesnu u jednoj skoli u Paracinu, haljinice koje size vetar, plisane crvene mini haljine otprilike izgleda kao porno zvezda a ne Uciteljica, sramota i nikom nista!!!!

  2. Алекса каже:

    Није проблем извођење наставе физичког васпитања: Проблем је место где се ученици скидају. Оне су мале и немогуће је испоштовати социјалну дистанцу. То је једно, а друго после употребе, немогуће је извршити дезинфекцију свлачионице јер су одмори између часова кратки. Следећа група би морала да чека, а час који је скраћен био би још краћи.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама