Драга мама, ово су ствари за које ти се нисам захвалила

 
Самохрани родитељи раде за двоје и готово никада немају времена за себе
Алисон Дрискол је девојка која је одрасла уз једног родитеља, маму. Поред ње, њена самохрана мама одгајила је и њену сестру. Она је одлучила да јавно напише отворено писмо у коме се захваљује њој, и свим самохраним родитељима овог света.
majka
Алисон у свом писму се обраћа не само мамама него свим самохраним родитељима овог света. Она каже да деца која су имала само једног родитеља често забораве да се захвале на ономе што им је њихов родитељ омогућио.
У свом писму она каже да самохрани родитељ обавља функције за двоје. Он зарађује и храни своју породицу. Он поред тога што купи, он и скува ту храну. Осим што зарађује за школовање своје деце, он испрати сваки корак његовог одрастања.
“Иако раде дупло више, они никада не очечују ништа заузврат. Самохрани родитељи, хвала вам што након дугог и напорног дана, иако сте се се пробудили пре нас да нам спремите доручак, ви лежете после нас да би почистили судове после вечере коју сте спремили”, пише у писму Алисон.
Она се захваљује самохраним родитељима на храбрости коју они имају. Храброст да напусте своје снове и да промене окружење ради економичнијег дома.
“Иако најчешће знате да нећете добити неку велику захвалност од нас, ви жртвујете свој социјални живот и каријеру. Ви не одустајете од нас чак и кад вам упутимо неки глупи коментар пун неразумевања”, наставља у свом дирљивом писму Алисон.
На крају она у том писму захваљује самохраним родитељима на том трновитом и неизвесном путу за који су се одлучили.
Ово отворено писмо је дирнуло многе самохране маме и тате, а верујемо да је и вас.

Бојана Обрадовић

Извор: zena.blic.rs