Друга награда и 8 медаља за ученике Математичке гимназије

8 септембра, 2017

На другој Међународној олимпијади метропола, која је данас завршена у Москви, екипа града Београда освојила је другу екипну награду на главном такмичењу у конкуренцији 36 екипа из 26 земаља са четири континента.

На Блиц-такмичењу одржаном првог дана, екипа је проглашена за једног од пет победника, саопштила је Математичка гимназија.
Осим екипних награда, додељене су и појединачне награде по предметима. Ученици Математичке гимназије освојили су три златне, две сребрне и три бронзане медаље из математике, физике, хемије и информатике. Златну медаљу из математике освојио је Алекса Милојевић, а сребрну Павле Мартиновић. Златне медаље из физике освојили су Марко и Игор Медведев. Алекса Милисављевић освојио је сребрну медаљу из информатике, а Момчило Топаловић бронзану. Јелена Илић и Михаило Милошевић освојили су бронзане медаље из хемије. Екипу града Београда чинило је ових осам ученика Математичке гимназије. Вође екипе су били Ивана Вуковић, Иван Станић и Соња Чукић, професори Математичке гимназије. Екипа се враћа сутра, 9. септемба у поноћ.
Друга Међународна олимпијада метропола одржана је од 4. до 8. септембра.
Taнјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама