Druga nagrada i 8 medalja za učenike Matematičke gimnazije

8 septembra, 2017

Na drugoj Međunarodnoj olimpijadi metropola, koja je danas završena u Moskvi, ekipa grada Beograda osvojila je drugu ekipnu nagradu na glavnom takmičenju u konkurenciji 36 ekipa iz 26 zemalja sa četiri kontinenta.

Na Blic-takmičenju održanom prvog dana, ekipa je proglašena za jednog od pet pobednika, saopštila je Matematička gimnazija.
Osim ekipnih nagrada, dodeljene su i pojedinačne nagrade po predmetima. Učenici Matematičke gimnazije osvojili su tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje iz matematike, fizike, hemije i informatike. Zlatnu medalju iz matematike osvojio je Aleksa Milojević, a srebrnu Pavle Martinović. Zlatne medalje iz fizike osvojili su Marko i Igor Medvedev. Aleksa Milisavljević osvojio je srebrnu medalju iz informatike, a Momčilo Topalović bronzanu. Jelena Ilić i Mihailo Milošević osvojili su bronzane medalje iz hemije. Ekipu grada Beograda činilo je ovih osam učenika Matematičke gimnazije. Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić, profesori Matematičke gimnazije. Ekipa se vraća sutra, 9. septemba u ponoć.
Druga Međunarodna olimpijada metropola održana je od 4. do 8. septembra.
Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama