Drugo polugodište počinje 18. januara!

januar 11, 2021

Krizni štab odlučio je danas da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate, saznaje “Blic”.

Osim toga, zaključeno je da nema prepreke da drugo polugodište počne kad je i planirano – 18. januara! Medicinski deo Kriznog štaba ocenio je na sednici da postojeće mere dale rezultate i da brojke padaju.

Podsećamo, mere koje su na snazi su:

Zabrana okupljanja više od 5 ljudi
Obavezne maske u zatvorenom
PCR testovi ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju
Ogrcničeno radno vreme, svi ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 20 sati, a prodavnice do 21 sat

Pročitajte:

**********

Ružić je ranije za TV  Prva naveo da bi “bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola”, odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su “načeno za povratak u školske klupe a ne za onlajn nastavu”, kao i da se pokazalo da “škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija koronavirusa”.

“Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohadjaju nastavu na tradicionalan način”, rekao je Ružić.

On je ujazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je “najverovatnije” da će biti odložen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama