Два уџбеника из Србије понела су признање „Најбољи европски уџбеник”

22 октобра, 2019

Ове недеље на Међународном београдском сајму књига издавачке куће „Клет”, „Нови Логос” и „Фреска” представиће своја уџбеничка издања, али и остале новитете првенствено намењене деци и младим читаоцима.

Награде „Најбољи Европски уџбеник”

Пред сам почетак Београдског сајма у јавности су одјекнуле сјајне вести са Франкфуртског сајма књига – два уџбеника из Србије понела су ласкаво признање „Најбољи европски уџбеник” у својим категоријама. На свечаној церемонији доделе награда одржаној 16. октобра у 16 часова златним признањем награђен је уџбеник за први разред основне школе Ликовна култура 1, аутора Јована Глигоријевића, у издању Издавачке куће „Фреска”, док је сребрно признање добио уџбеник за пети разред основне школе Биологија 5, ауторки Гордане Субаков Симић и Марине Дрндарски, који је издала Издавачка кућа „Нови Логос”.

Награда „Најбољи европски уџбеник” (БЕЛМА) већ читаву деценију додељује се најквалитетнијим и најкреативнијим издањима европских издавача. У овогодишњем најужем избору нашла су се 32 издања из 13 европских земаља, а укупно је у надметању учествовало преко 50 издавача из 34 земље.

Е-учионица за 21. век

Будући да сва нова штампана издања издавачких кућа „Клет”, „Нови Логос” и „Фреска” прате и изузетни дигитални садржаји на заједничкој платформи Е-учионица, свакога дана док траје

Сајам на нашим штандовима у Хали 1 (штанд 1305) и у Хали 2А (штанд 2226), можете се упознати са дигиталном учионицом 21. века, где можете да видите савремене технологије и садржаје који се користе у настави.

Наставници који раде у основним школама у Србији увешће Вас уз дигиталне уџбенике у један сасвим нови свет образовања. Време је за дигитални час!

Осим што учење чине занимљивијим, дигитални уџбеници развијају тзв. дигиталну компетенцију, којом се ученици оспособљавају за занимања будућности.

„Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању”

Овај капитални лексикографски подухват први пут на једном месту представља 1000 биографија стваралаца који су обележили српску просвету. Међу корицама овог луксузног издања у тврдом повезу, на чак 704 стране, налази се 1000 најбољих водича кроз живот – васпитача, учитеља, наставника, педагога – који су генерације најмлађих васпитавали, наоружавали знањем, разигравали им дух и машту.

Позивамо вас да нас посетите на промоцији овог значајног издања у четвртак 24. октобра 2019. од 14 до 15 часова у Великој сали Хале 4.

На промоцији ће говорити:

  • Проф. др Младен Вилотијевић, рецензент
  • Проф. др Миленко Кундачина, аутор
  • Мр Мирјана Пајић, аутор
  • Марина Дрндарски, аутор награђеног уџбеника на Међународном сајму књига у Франкфурту, чија се биографија налази у Лексикону
Победнички роман 3. Читалачког маратона

Први пут пред читаоцима наћи ће се победнички роман трећег Конкурса за необјављени роман за младе читаоце у оквиру акције Читалачки маратон као најновије издање Издавачке куће „Клет”. У претходне три године на конкурс је пристигло преко 700 рукописа, што показује да је велико интересовање јавности за ову акцију. Сваке године одштампа се по пет романа, који буду проглашени најбољим од стране Стручног и Главног жирија.

На овогодишњем Сајму књига представиће се победница Драгана Кнежевић и њен сјајни роман за младе Хотел „Милион звезда” писан језиком тинејџера и СМС порука.

Промоција ће се одржати у четвртак 24. октобра 2019. године у 15 часова у сали „Борислав Пекић”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама