Двојезична играчка за децу – уз Фарму стичу прва знања о животињама и уче прве речи на енглеском

Играчке су веома важан део одрастања сваког детета. За нас одрасле, права је мистерија тај посебан однос који деца имају према њима. Можете с пуно љубави ући у продавницу и потрошити пола плате на играчку којом желите да обрадујете дете, а да она врло брзо заврши у неком ћошку док се он игра старим добрим коцкицама или једноставно – боји.

Зато је важно да покушате да пре избора играчке за дете добро размислите о томе шта се свиђа баш самом детету, а не вама. Родитељи, тетке и стрине ово често бркају, па купују оно што су и сами желели да имају кад су били деца.

Али!

Ту се лако можете преварити.

Није исто играчка која ће се детету свидети на први поглед јер је његов омиљени јунак из цртаћа или има шљокице (а за три дана заврши на дну кутије) и играчка којом се дете можда неће одмах одушевити, али ће се њом дуго играти.

Такве су, рецимо коцке или пластелин. Још нисам видела дете које је скочило од среће јер је добило коцкице. Али је то играчка којом се, на крају, обично радије и дуже играју.

Једна од ретких играчака која има и једно и друго је фарма која говори. Она привлачи пажњу детета чим је угледа и представља алат за учење којим се дете дуго и радо игра.

Фарма која говори долази из Chicco радионице и није класична играчка већ двојезична „справа за учење” бројева, животиња, боја и речи – на српском и енглеском. Ово је чини одличним поклоном за децу већ од годину дана па чак и до пет или шест година. 

Chicco Фарма која говори нуди могућност играња на српском и енглеском језику, омогућава деци да развијају језичке способности, памћење и координацију покрета.

Дете слуша, препознаје и понавља гласове подстакнуто ритмом музике, учећи при томе више од 50 забавних речи, питања и израза, мелодија и гласова животиња. Играчка има више опција за игру:

– Упознај животиње, боје и бројеве

– Слушај стих и пронађи животињу

– Пронађи животињу или број или

– Притисни дугме за нова открића:

Квиз А – слушај животињске звукове и препознај их

Квиз Б – Слушај питање и одговори.

У раном узрасту деца имају способност да усвајају великом брзином невероватан број речи, а да тога нису ни свесни. Они уче језик кроз игру и самим тим га усвајају на потпуно другачији начин у односу на одрасле. Њихово учење је спонтано, ненаметнуто и самим тим и много продуктивније. А Фарма која говори је одлична подршка учењу или, за мању децу, играчка која ће их увести у свет енглеског језика на забаван начин.

А. Ц.