Epilog nasilja u Aranđelovcu – troje đaka izbačeno iz škole

30 novembra, 2017

Nastavničko veće Tehničke škole “Mileta Nikolić” iz Aranđelovca odlučilo je da iz škole isključi troje đaka koji su prošlog meseca verbalno i fizički maltretirali drugaricu iz odeljenja, javio je danas RTS.
Kako se navodi, nadležni nisu želeli da komentarišu odluku, već se kolektiv oglasio saopštenjem u kojem stoji da je nakon sprovedenih svih zakonskih mera, Nastavničko veće izreklo vaspitno-disciplinsku meru isključenje iz škole dvema učenicama i učeniku koji su se 13. oktobra nasilno ponašali prema ucenici B. N.
Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre uručenja Rešenja o izrečenoj vaspitno-disciplinskoj meri, na šta su imali pravo žalbe u drugostepenom postupku, radi upisa učenika u drugu školu i nastavka njihovog školovanja.
Učenica K. V. je u postupku uručenja Rešenja o izrečenoj vaspitno-disciplinskoj meri, na šta ima pravo žalbe u drugostepenom postupku.
“Što se sudskog procesa tiče, svi akteri su saslušani u Višem sudu u Kragujevcu. Sada se čeka izveštaj Centra za socijalni rad koji će biti proslednje Tužžilaštvu, a nakon toga predmet će sa predlogom mera biti dostavljen sudskom Veću koje treba da donese konačne odluke”, rekla je za RTS portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović.
Snimak vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi “Mileta Nikolić” u Aranđelovcu pojavio se na internetu početkom meseca, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Epilog nasilja u Aranđelovcu – troje đaka izbačeno iz škole"

  1. Lasta kaže:

    Znači, nije troje učenika izbačeno! Jako me zanima ko je taj koji daje ovakav naslov, a sadržaj teksta ima sasvim drugačiju tematiku.! Tabloidno! Mnogi to ne očekuju na sajtu kao što je vaš!
    Možda manje prepisivanja! Dvoje je tražilo ispisnicu i dobiće je i kao da nije ni bilo prestupa. Bravo!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama