Епилог насиља у Аранђеловцу – троје ђака избачено из школе

новембар 30, 2017

Наставничко веће Техничке школе “Милета Николић” из Аранђеловца одлучило је да из школе искључи троје ђака који су прошлог месеца вербално и физички малтретирали другарицу из одељења, јавио је данас РТС.
Како се наводи, надлежни нису желели да коментаришу одлуку, већ се колектив огласио саопштењем у којем стоји да је након спроведених свих законских мера, Наставничко веће изрекло васпитно-дисциплинску меру искључење из школе двема ученицама и ученику који су се 13. октобра насилно понашали према уценици Б. Н.
Родитељи ученице С. В. и ученика Д. Р. поднели су писани захтев школи за исписницу пре уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта су имали право жалбе у другостепеном поступку, ради уписа ученика у другу школу и наставка њиховог школовања.
Ученица К. В. је у поступку уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта има право жалбе у другостепеном поступку.
“Што се судског процеса тиче, сви актери су саслушани у Вишем суду у Крагујевцу. Сада се чека извештај Центра за социјални рад који ће бити проследње Тужžилаштву, а након тога предмет ће са предлогом мера бити достављен судском Већу које треба да донесе коначне одлуке”, рекла је за РТС портпаролка Вишег суда у Крагујевцу Светлана Симовић.
Снимак вршњачког насиља у Техничкој школи “Милета Николић” у Аранђеловцу појавио се на интернету почетком месеца, али је у међувремену уклоњен са Јутјуба због приказивања насилничког понашања.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Епилог насиља у Аранђеловцу – троје ђака избачено из школе"

  1. Ласта каже:

    Значи, није троје ученика избачено! Јако ме занима ко је тај који даје овакав наслов, а садржај текста има сасвим другачију тематику.! Таблоидно! Многи то не очекују на сајту као што је ваш!
    Можда мање преписивања! Двоје је тражило исписницу и добиће је и као да није ни било преступа. Браво!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама