Evo kako je Novi Sad nagradio svoje najbolje đake

15 novembra, 2016

Na 20 bilborda širom Novog Sada danas su postavljene fotografije na kojima je prikazano oko 120 najboljih novosadskih đaka, čime je drugu godinu zaredom realizovan projekat “Učim + Znam = Vredim”, koji je pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti.
bilbord_najbolji_uceniciNa bilbordima se nalaze fotografije dva hora, dva učenička tima i đaka koji su ostvarili uspeh na pojedinačnim državnim i međunarodnim takmičenjima.
Ove godine pozivu organizatora projekta odazvalo se 14 škola sa teritorije Novog Sada, tako da se na bilbordima nalaze fotografije đaka iz sedam osnovnih i sedam srednjih škola.
Kako se navodi u saopštenju koje je ovim povodom izdalo udruženje, ove godine projekat “Učim + Znam = Vredim” će, osim Novog Sada, bilborde sa najboljim đacima dobiti i opštine Srbobran i Sremski Karlovci, dok će opština Temerin reklamne panoe sa fotografijama najboljih đaka dobiti sredinom decembra.
U saopštenju se ističe da se fotografije učenika Nikole Spasića, Maje Varga i Alekse Žigića, po drugi put nalaze na bilbordima, odnosno da su oni svojim rezultatima zaslužili da se i prošle i ove godine nađu na bilbordima.
“Udruženje za promociju društvene odgovornosti pokrenulo je ovu akciju sa ciljem da, uz podršku Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava u mestima gde se projekat realizuje, podstaknemo pozitivne društvene vrednosti i ohrabrimo najbolje i najmlađe među nama da budu aktivni učesnici ove kampanje”, kaže se u saopštenju.
Iz Udruženja za promociju društvene odgovornisti naglasavaju da će pomenuti projekat istaći uspehe, vrednost i znanje najboljih učebnika i da će ukazati na značaj obrazovanja i pozitivnih primera među mladima.
Projekat uključuje učenike koji su ostvarili i najveće uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti tokom aktuelne školske 2015/2016. godine.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama