Ево зашто је добро имати више деце

Раније породице са троје и више деце нису биле ништа необично. Данас… Колико је таквих у вашем окружењу?.

 
Могли бисмо бесконачно распредати о томе зашто се данас људи ретко одлучују да имају више од двоје деце. Можда бисмо се сложили око неких разлога, око неких можда не бисмо… Једино око чега сигурно не би било спора је да су деца извор бескрајне радости и љубави. Да их се не можемо нагледати довољно. Да се не можемо надисати њиховог мириса док спавају и зраче спокојем
Ево зашто је још добро имати више деце.
Уз децу се подмладимо. Данас је нормално да жена први пут постане мајка у тридесет и некој. Ако планирате да имате још деце, тим боље. Свака нова беба подмладиће вас! Ово је и научно доказано, тако да се лекари слажу да ни жене у четрдесетим више немају разлога да се плаше „још једне бебе“. Деца нас мењају будећи оно најбоље у нама, чине нас срећнијим и – подмлађују.
Велика породица – велика радост. Ако желите да имате још деце, а бојите се да ваше финансијско стање то не би дозволило, можда ипак то не би требало да буде пресудно? Знате како стари људи знају да кажу, где има за двоје… Можда има истине у томе?
Ваша деца никад неће бити усамљена. Најлепше што можете да урадите за дете, најдрагоценији поклон који можете да му дате је да му подарите брата или сестру. Док су мали имаће нераздвојног друга за игру и несташлуке. Кад одрасту – некога ко ће увек бити ту да им пружи руку.
У породицама са више деце, деца расту у одговорније људе, снажнијег карактера. Учиће заједно, играће се заједно и неосетно стицати све оне вештине неопходне за формирање здравих међуљудских односа касније у животу. Њихово самопоуздање биће несаломиво јер ће у браћи или сестрама увек имати подршку.
Ако ваша деца расту окружена браћом и сестрама, пружили сте им велику предност у животу. Деца која не расту као јединци неминовно ће током одрастања одмеравати снаге са братом или сестром. Та врста „такмичења“ природна је и здрава. И добро ће им доћи касније. Осим тога, деца тако уче да имају разумевања за друге, да имају саосећања, али и да нису – центар света.
Деца захтевају љубав, време, пажњу… Али проблеми и бриге су безначајни у односу на оно што пружају. Ако је ваш сан велика породица, нека се деси. Љубави ћете сигурно имати довољно.
Извор: Mondo /detinjarije.com