Фестивал посвећен дечјем и луткарском позоришту – ФИСТић 2020

март 6, 2020

Од 17. до 19. марта 2020. године одржаће се 5. по реду Фестивал интернационалног студентског театра посвећен дечијем и луткарском позоришту – ФИСТић. Фестивал је основан и организован од стране студенткиња и студената Катедре за менаџмент и продукцију позоришта радија и културе, Факултета драмских ументности у Београду, а реализује се уз подршку Министарства културе и информисања и Секретаријата за културу Града Београда.

Пети ФИСТић одржаће се под слоганом „Различити растемо!“ са циљем подизања свести о значају ове теме, као и слања поруке да свако дете има право на игру, сигурност и једнаке шансе, те да је инклузија у друштвени живот заједнице основно право сваког детета.

Главни програм фестивала чине гостујуће представе студената драмских академија широм Европе, док ће се у пратећем програму наћи бројне активности и едукативно-забавне радионице које обрађују тему фестивала употребом различитих драмских метода.

Први догађај у низу јесте дводневна радионица за децу узраста од 6 до 8 година, под називом „Викенд за сећање“, која ће се одржати 7. и 8. марта од 11 до 15 часова у просторијама Коларчеве задужбине.

“Викенд за сећање” је дводневна радионица за децу која ће се на креативан начин бавити појмом културног наслеђа. Богатство које културно наслеђе представља је многоструко. Деца ће кроз позоришну игру схватити шта највише цене у наслеђу своје државе, свог града и најважније, своје породице. Учеснике радионице ће кроз заједнички подухват водити тим младих професионалаца из области позоришта и рада са најмлађима. Радионица се реализује уз подршку организације Европа Ностра Србија.

Улаз је слободан!

Сви заинтересовани за учешће у радионици могу се пријавити путем формулара који се налази на линку: https://forms.gle/DsvGVYPgFodJvJx3A

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама