Geomag igračke u detetu bude umetnika, inženjera i naučnika – istovremeno

Ne znam kako je kod vas, ali igračka kojoj se moja deca silno obraduju, obično je igračka koju nakon pet minuta ostave i više ih ne interesuje. A ona kojoj se i ne obraduju mnogo, poput nekih klasičnih kockica ili konstruktorskih setova, bude na kraju igračka kojom se najviše i najradije igraju.

Nedavno smo otkrili prodavnicu pametnih igračaka u kojoj je izbor kreativnih, kvalitetnih konstruktorskih setova ogroman (iako je sama radnja mala). Pažnju nam je privukao Geomag jer je to jedina igračka te vrste kod nas. Ukratko, svi Geomag setovi zasnivaju se na magnetnoj sili. A, kao što znate, magneti imaju polove – suprotni se privlače, isti se odbijaju. To je prva stvar koju će dete naučiti uz ove setove čije je čak i sakupljanje posle igre zabavno jer delove treba složiti u kutiju tako da se ne odbijaju.

Osnovni Geomag set čine “štapići” u različitim bojama koji na svojim krajevima imaju magnete, ali različitog pola. Zato, uz njih dolaze i metalne kuglice, da biste mogli da ih spajate i od njih pravite oblike i figure. Pošto je za sastavljanje potreban trud, a deci je ta magnetna sila iz nekog razloga veoma zanimljiva, možda najvredniji benefit igre Geomagom je razvoj veštine upornosti. Igračka je, inače, namenjena deci starijoj od pet godina.

Geomag je konstruktorski set izuzetnog kvaliteta, a ima ga gotovo svaki matematički i kabinet fizike u Švajcarskoj, gde se ova igračka i pravi.

Zasnovani na konceptu STEAM učenja, čiji je cilj da osnaži najmlađe generacije kroz upoznavanje sa naukom, tehnologijom, inženjeringom, umetnošću i matematikom, Geomag setovi pružaju neograničene mogućnosti za igru i razvoj kreativnosti i mašte.

STEAM koncept nije nov: još je Leonardo da Vinči spojio umetnost i nauku i pokazao koliko su isprepletani. Kada nauci, tehnologiji, inženjeringu i matematici dodate UMETNOST, vi tek tada dobijate celinu. Jer, tek uz umetnost dodajete kreativnost, rešavanje problema i fleksibilno razmišljanje. Praktičo učenje kroz STEAM upravo ohrabruje istraživanje i kritičko razmišljanje, sposobnost promatranja, pronalaženja rešenja i kritičkog razmišljanja – veštine koje spajaju nauku i umetnost.

Geomag setovi se u Srbiji mogu kupiti putem sajta www.kliqer.rs ili u njihovim prodavnicama u Beogradu (Bulevar kralja Aleksandra 173) i Novom Sadu (Spens)

Prva znanja o geometriji, razlike između oblika i figura, prva znanja o magnetnoj sili, pa i o gradnji deca mogu da steknu upravo kroz igru Geomagom. Gradeći različite oblike i strukture, imaju mogućnost i da stvaraju prava mala umetnička dela.

Iako su osnovni setovi namenjeni deci starijoj od pet godina, postoje i oni za još mlađe. Reč je o kockama, sličnim onima koje smo imali kao deca i od njih slagali slagalice, samo ove imaju i , pogađate – magnete. Uz njih, deca uče o magnetnoj sili, matematici, svetu oko sebe, na zabavan i lak način.

Strpljenje, fokusiranost i motorika takođe se razvijaju kroz igru konstuktorskim setovima. Zato, kad sledeći put budete u potrazi za pametnom igračkom kojom će dete moći dugo da se igra, pogledajte šta je sve napravio Geomag. Pronaći ćete sigurno nešto za sebe. Dobro, i za dete.