Glasajte za projekat srpske nastavnice koji je među 10 najboljih inovativnih rešenja za učenje na svetu

25 oktobra, 2022

Projekat Escape Room koji je, zajedno sa učenicima Prve kragujevačke gimnazije, kreirala nastavnica Katarina Veljković, plasirao se među 10 finalista za najbolje inovativno rešenje u oblasti nastave i učenja na ETF Innovative Teaching & Learning Award 2022.

“Današnji učenik je sposoban da se prilagodi upotrebi savremene tehnologije u učionici mnogo brže nego što je to potrebno nastavniku ili roditelju. Za njih je rad na Izazovu bilo zanimljivo putovanje tokom koga su učestvovali u transformaciji nastavnog plana i programa predmeta Informatika i računarstvo u nastavne aktivnosti koje nastavni proces čine zanimljivijim i učenicima prijemčivijim. Podsticanje nastavnika da za različite nastavne aktivnosti koriste raznovrsne tehnološke alate može da podstakne učenike ne samo na interesovanje za učenje, već i istinsko razumevanje pojmova i pojava u nauci i društvu”, naglasila je profesorka i mentorka tima Katarina Veljković.

Escape room, koji omogućava učenje informatike kroz edukativne igre na platformi Minecraft, prošle godine podržan je kroz „Digitalna ekspedicija: Izazov“ (projekat u kom je jedan od organizatora bio i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja), a sada je svoje mesto u finalu izborio u konkurenciji 800 pristiglih prijava iz preko 50 zemalja sveta. Glasanje za pobednike je otvoreno do 21. novembra.

Pozivamo vas da podržite našu koleginicu i njene vredne đake i glasate na https://www.etf.europa.eu/en/news-and-events/news/vote-etf-innovative-teaching-learning-award-2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Glasajte za projekat srpske nastavnice koji je među 10 najboljih inovativnih rešenja za učenje na svetu

 1. Jovanka Misic Dakic kaže:

  Podrska

 2. Beb kaže:

  Kao prvo,ne vrsite svoju ulogu vaspitaca,jelte ,to ostavljate porodici a vi se sklanjate jer to nije u vasem domenu.Drugo,mnogo je nestrucnih u vasoj struci,pa je i edukativna strana,sto najnoviji rezultati pokazuju,sporna sto se tice kvaliteta.Trece,umesto da svaku godinu zapocnete strajkom jer ste lose placeni,sto je slucaj sa mnogima,posvetite se ozbiljno predlogu za bolje obrazovanje,vracanje funk ija koje je skola imala,otvorite fiskulturne i ostale sale da deca vezbaju a ne da placaju sve zivo.Nije da nisam upoznata sa radom prosvetara.

 3. Tatjana kaže:

  Ne znam samo dokle ćemo stići sa tom digitalizacijom . Bolje decu edukovati u prirodi i misliti na njihov psihofizički razvoj . Dr Ranko Rajević to stručno objašnjava kako utiče brza promena slika na monitoru na njihovu pažnju i koncetraciju…A da ne pričam o njihovoj krivoj kičmi i ZRAČENJU.

 4. Tatjana kaže:

  Čim vam ne odgovara neki komentar, ne objavljujete. Ne sme ništa da se kaže na temu digitalizacije i zdravlju naše dece. Rastu sa krivom kičmom.

 5. Saša Roncevic kaže:

  Dobar dan , trebaju mi uputstva kako da nabavim Minecraft Education Edition i da se priključim grupama , koje koriste ovaj program. Hvala.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama