Гордана Предић државна секретарка у Министарству просвете

Нова државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја биће Гордана Предић, потврдио је за Данас министар просвете Младен Шарчевић. Предићева је потпредседница СДПС-а.
gordana predic
Рођена је у Крагујевцу, где је завршила основну школу и Прву крагујевачку гимназију, а дипломирала је на Филозофском факултету у Београду, одсек историја. Радила је као професорка историје у образовном систему “Руђер Бошковић” и професорка програма међународне матуре (ИБО).
Била је стручна сарадница Републичког центра за таленте. Иза себе има дугогодишњу новинарску каријеру. Била је државна секретарка у Министарству културе и информисања, а на ту позицију изабрана је 2012. године. Претходних неколико година радила је при Савету Европе.
Дуго година радила је као новинар у РТВ Политика, где је прошла „све фазе новинарског каљења“, од сарадника, извештача, новинара, до уредника дневно информативних емисија „Вести“ и „Дан“.
Власник је „Оскара популарности“, који већ деценијама важи за најпрестижнију манифестацију у сфери јавног живота.
Награду је установио њен покојни супруг, познати новинар и један од најуспешнијих уредника многих београдских медија – Зоран Предић.
Гордана Предић, такође је радила и као новинар у листовима „Политика“, „Базар“, „РТВ Ревија“, „Хоризонт“ и „Сат“.
Говори енглески и македонски језик, мајка је Сандре и Огњена.