Хана има 11 година и зарађује новац како би хранила напуштене псе

10 фебруара, 2021

Прокупчанка Хана Ђорђевић, једанаестогодишња девојчица, прави је пример како деца могу остати чистог срца и како љубав може да нас усмери да радимо хумане и лепе ствари.

Хана је велики љубитељ животиња, па је решила да предузме нешто како би помогла гладним и напуштеним псима на улицама свог града. Пре неколико дана она је окачила оглас који је писала својом руком, а у коме за симболичну суму нуди грађанима услугу шетања паса.

Foto: Lj. M. (Južne vesti)

Ова девојчица увек са собом носи храну за псе и сваког дана обилази паркове и улице Прокупља како би нахранила напуштене животиње.

Хана и сама у својој кући чува два пса, две мачке и зеца.

– Одмалена обожавам животиње, маштам да направим азил, да имам одгајивачницу и будем дресер паса. С обзиром на то да тренутно немам услова да чувам и збринем све напуштене љубимце, одлучила сам да им на овакав начин помогнем – додаје Хана.

Идеја како да помаже животињама је стара две године, али је тада била мала и није могла да је реализује. Планира да поново прелепи град огласима, јер је киша који је пре неколико дана падала оштетила раније постављене.

Ханину идеју подржали су и њени укућани, који су јој одмалена усадили љубав према животињама.

– Када нам је стидљиво рекла шта жели да уради, прво смо се мало замислили али нисмо имали срца да је одбијемо. Знамо колико их воли и да би пре њих нахранила него себе. – прича Ханина бака Гордана.

Хана свој џепарац не троши на лутке и играчке, наглашава да сваки динар који добије потроши у продавници хране за животиње. Она се не боји напуштених животиња и додаје да њена љубав сваког пса припитоми и врло брзо се спријатеље.

Извор: Политика/Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама