Hana ima 11 godina i zarađuje novac kako bi hranila napuštene pse

10 februara, 2021

Prokupčanka Hana Đorđević, jedanaestogodišnja devojčica, pravi je primer kako deca mogu ostati čistog srca i kako ljubav može da nas usmeri da radimo humane i lepe stvari.

Hana je veliki ljubitelj životinja, pa je rešila da preduzme nešto kako bi pomogla gladnim i napuštenim psima na ulicama svog grada. Pre nekoliko dana ona je okačila oglas koji je pisala svojom rukom, a u kome za simboličnu sumu nudi građanima uslugu šetanja pasa.

Foto: Lj. M. (Južne vesti)

Ova devojčica uvek sa sobom nosi hranu za pse i svakog dana obilazi parkove i ulice Prokuplja kako bi nahranila napuštene životinje.

Hana i sama u svojoj kući čuva dva psa, dve mačke i zeca.

– Odmalena obožavam životinje, maštam da napravim azil, da imam odgajivačnicu i budem dreser pasa. S obzirom na to da trenutno nemam uslova da čuvam i zbrinem sve napuštene ljubimce, odlučila sam da im na ovakav način pomognem – dodaje Hana.

Ideja kako da pomaže životinjama je stara dve godine, ali je tada bila mala i nije mogla da je realizuje. Planira da ponovo prelepi grad oglasima, jer je kiša koji je pre nekoliko dana padala oštetila ranije postavljene.

Haninu ideju podržali su i njeni ukućani, koji su joj odmalena usadili ljubav prema životinjama.

– Kada nam je stidljivo rekla šta želi da uradi, prvo smo se malo zamislili ali nismo imali srca da je odbijemo. Znamo koliko ih voli i da bi pre njih nahranila nego sebe. – priča Hanina baka Gordana.

Hana svoj džeparac ne troši na lutke i igračke, naglašava da svaki dinar koji dobije potroši u prodavnici hrane za životinje. Ona se ne boji napuštenih životinja i dodaje da njena ljubav svakog psa pripitomi i vrlo brzo se sprijatelje.

Izvor: Politika/Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama