Хари Потер – Магичан свет Хогвортса усред Београда

– Ти си чаробњак, Хари. – рекао је Хагрид и отворио врата најмагичнијег света, и то не само збуњеном Харију Потеру већ малишанима широм света. Читали смо о чаробним чинима, штапићима, необичној квидич игри и Забрањеној шуми, упијали странице књига и нестајали испред екрана гледајући омиљене јунаке како се суочавају против сила зла, боре се и побеђују.

Није било тешко заљубити се у необичан свет чудесних бића у ком бомбоне могу имати укус броколија, где су фотографије у новинама „живе“, портрети чаробњака спавају, могу да попричају с вама или чак и да вам се наљуте. Желели смо да и наша школа буде једнако узбудљиво место, да нам писма доносе сове и да можемо да направимо моћне напитке за оцену.

Чаробњачки свет Харија Потера у Галерији

А сада 26 година након објављивања првог романа о Харију Потеру, свет Џоан К. Роулинг оживео је усред Београда.

Платформа 9¾ – спремни за Хогвортс воз

Замислите да сте неком магијом прошли кроз „портал“ на платформи 9¾ и да сте се нашли испред чувеног Хоргворт експрес воза. Или да бриљирате у бацању несташне Квафл лопте? Ако се сећате Харијевог неспретног отварања бала – сигурно да бисте пожелели да боље познајете кораке валцера, зар не?

Заиграјте валцер, маскирајте се у Рона Визлија, Хермиону или Дамблдора, завирите у Хагридову колибу и једноставно зароните у чудесан свет Харија Потера као да сте у самом филму или између корица књига. Све ово је могуће у тематским активностима „Хари Потер: Истражи Хогвортс“ кроз Галерију.

Колико познајте свет Харија Потера у ствари?

Знате ли како се зове онај чије се име не спомиње, на ком перону се чека воз за Хогвортс и ко уручује персонализовано писмо одабраним ђацима, будућим чаробњацима? Ко је директор најпознатије чаробњачке школе, који професор води Слитерин, а који Грифиндор? 

Анђелка Прпић са сином

Ако сте усхићено већ дали одговоре на ова питања, онда засигурно треба да учествујете у trivia квизу у оквиру манифестације „Хари Потер – Истражи Хогвортс“ кроз Галерију. Искористите прилику сваког викенда да заблистате попут Харијеве Златне скривалице и покажете врхунско знање о необичном свету чаробњака.

И глумица Анђелка Прпић у магичном свету  

Одушевљење чаробним светом Харија Потера не изостаје ни код деце, ни код одраслих. Тако је и наша позната глумица Анђелка Прпић са сином Јакшом кренула у ову истински филмску пустоловину:

„Као велики љубитељ књига и филмова о Харију Потеру, веома сам срећна што се једна оваква манифестација светског ранга, као што је Хари Потер: Истражи Хогвортс кроз Галерију, дешава у Београду, и то баш у нашем највећем шопинг центру у региону, који Јакша и ја обожавамо да посећујемо. Ово је јединствена и ретка прилика, чак бих рекла и права привилегија, да доживимо магични свет Харија Потера уживо! Нас двоје смо се до те мере предали истраживању Хогвортс тематских активности, у ком је све тако верно приказано, да сам у једном тренутку помислила да се налазимо усред филма. Јакша је нарочито одушевљен Хагридовом колибом, која није без разлога једна од најпосећенијих локација. Позивам све обожаваоце Харија Потера да обавезно посете овај Чаробњачки свет у Галерији до 9. априла, а позивам и родитеље да заједно са својим клинцима дођу и учествују у бројним тематским активностима, јер верујем да ће они посебно уживати“.

Врата овог јединственог светског догађаја Хари Потер: Истражи Хогвортс кроз Галерију, отворена су за посетиоце највећег шопинг центра у региону од петка 10. марта до недеље 9. априла. Деца и одрасли имаће прилику да у оквиру активације истраже очаравајуће тематске садржаје инспирисане култним сценама из чувеног серијала филмова о Харију Потеру. Садржаји ће бити доступни посетиоцима од 13 часова до 21 час, без могућности заказивања термина, на три локације: Кула трг у приземљу, Савски трг и Градски трг на 1. спрату. Радно време Галерије је сваког дана од 10 до 22 часа.

Улаз у тематске активности „Хари Потер: Истражи Хогвортс“ кроз Галерију је слободан за посетиоце и породице које чине до четири члана, уз рачуне у износу од 5.000 динара скениране на Галерија апликацији (појединачно или збирно) за куповине из Галерије обављене у једном дану, током периода трајања манифестације.