I druga v.d. direktorka OOŠ “Vladislav Ribnikar” podnela je ostavku

Olga Mitrović, v.d. direktorka beogradske Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo, više nije na toj funkciji, saznaje portal Nova.

 

Kako se navodi na sajtu Nova, ona nije mogla da podnese pritisak s kojim se svakodnevno suočavala na tom radnom mestu i posle nešto više od dva meseca podnela je ostavku. S druge strane, ministarka prosvete u tehničkom mandatu Slavica Đukić Dejanović tvrdi da se Mitrovićeva povukla s direktorske pozicije iz “zdravstvenih razloga”.

„Učiteljica Olga nije mogla da izdrži pritisak i bahatost pojedinih roditelja. Ona je dugo godina zaposlena u ‘Ribnikaru’. Odličan je predavač i pedagog. Škola više nije kao što je bila, samim tim ni ta fotelja više nikad neće biti ista. Svako ko dođe na tu poziciju svesno ulazi u osinjak da se bori za opstanak“, tvrdi jedan od roditelja ove škole.

„Situacija je jasna, niko neće da rukovodi tom školom. Posle prve v. d. direktorke, a sad i Olge, pitanje je da li će se naći neko treći ko će doći na to mesto. Jedino ako Ministarstvo ne natera nekog prosvetara da sedne u tu fotelju. Škola će se zatvoriti, videćete. 3. maj i dalje traje, država to ne shvata, Ministarstvo se pravi da se nastava normalno odvija, a više ništa nije normalno. Ovo je kraj škole, zapamtite šta sam vam rekla“, navela je za Nova portal majka jedne ubijene učenice.

Ministarka u tehničkom mandatu Slavica Đukić Dejanović potvrdila je informaciju da v. d. direktorka OŠ „Vladislav Ribnikar“ Olga Mitrović više neće obavljati tu funkciju, ali ona tvrdi da su razlozi njene ostavke zdravstvene prirode.

Ceo tekst: Nova