Идеалан новогодишњи поклон за бебу – куца која прича приче!

2 децембра, 2020

Колико често читате приче својој беби? И да ли сте већ научили напамет њене сликовнице? Да, нема ништа дражесније од поврћа, домаћих животиња и Пинокија неколико пута на дан.

Али морате и даље да јој читате, јер бебама је потребна жива реч и интеракција са другим људима. Осим тога, понављање стално истих прича и звукова за вас је можда досадно, али за њих значи сигурност и стабилност.

Природно је и да ваша беба тражи пажњу и друштво. Управо комуникација коју она има са окружењем јача њен когнитивни развој. Другим речима, уз људе око себе, ваша беба постаје паметнија и зрелија. Такође, тако што стално комуницирате са бебом, јачате вашу међусобну емотивну везу.

И још једна ствар: беба је још увек мала за било какву самосталну игру, па се и даље за све потребе ослања на вас. Али признајте, највише је волите док спава или када се заигра. Потребан вам је мали одмор у току дана, колико год да он траје. Можда је ипак могуће да имате још коју додатну паузицу док ваша беба мало не порасте.

Лаки би можда могао да помогне.

Chicco је направио и лансирао Лакија, нову едукативну играчку за бебе. То је плишана куца која помера уста док прича приче. Лаки има посебан дар: почеће да прича беби приче тек онда када она отвори његову књигу.

Уз Лакија добијате малу илустровану књигу са словима. Она заправо прати причу коју Лаки приповеда беби. Тако што ваше дете отвори књижицу, гледа слике и текст, Лаки му помаже да се упозна са светом прича и припрема га за читање. Играчку су осмислили Chicco-ви експерти у његовом чувеном Центру за развој са намером да побољшају развој говора код беба. Тиме што Лаки употребљава речи које су исписане у илустрованој књизи, он помаже детету да научи да једним погледом региструје реч. Ово знање ће му помоћи да, када још мало порасте, лакше научи да чита. Док је оно још мало, уз овакво скенирање речи дете побољшава свој речник.

Без обзира на то што Лаки свашта уме, играчка није превише тешка. Има само 1 килограм, па је и беба може носити у рукама. Ради на 3 АА батерије које добијате са куцом, a намењен је деци од 18 месеци навише.

Ево како Лаки прича приче (видео је направљен у Италији, али наш Лаки говори српским језиком):

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама