Idealan novogodišnji poklon za bebu – kuca koja priča priče!

2 decembra, 2020

Koliko često čitate priče svojoj bebi? I da li ste već naučili napamet njene slikovnice? Da, nema ništa dražesnije od povrća, domaćih životinja i Pinokija nekoliko puta na dan.

Ali morate i dalje da joj čitate, jer bebama je potrebna živa reč i interakcija sa drugim ljudima. Osim toga, ponavljanje stalno istih priča i zvukova za vas je možda dosadno, ali za njih znači sigurnost i stabilnost.

Prirodno je i da vaša beba traži pažnju i društvo. Upravo komunikacija koju ona ima sa okruženjem jača njen kognitivni razvoj. Drugim rečima, uz ljude oko sebe, vaša beba postaje pametnija i zrelija. Takođe, tako što stalno komunicirate sa bebom, jačate vašu međusobnu emotivnu vezu.

I još jedna stvar: beba je još uvek mala za bilo kakvu samostalnu igru, pa se i dalje za sve potrebe oslanja na vas. Ali priznajte, najviše je volite dok spava ili kada se zaigra. Potreban vam je mali odmor u toku dana, koliko god da on traje. Možda je ipak moguće da imate još koju dodatnu pauzicu dok vaša beba malo ne poraste.

Laki bi možda mogao da pomogne.

Chicco je napravio i lansirao Lakija, novu edukativnu igračku za bebe. To je plišana kuca koja pomera usta dok priča priče. Laki ima poseban dar: počeće da priča bebi priče tek onda kada ona otvori njegovu knjigu.

Uz Lakija dobijate malu ilustrovanu knjigu sa slovima. Ona zapravo prati priču koju Laki pripoveda bebi. Tako što vaše dete otvori knjižicu, gleda slike i tekst, Laki mu pomaže da se upozna sa svetom priča i priprema ga za čitanje. Igračku su osmislili Chicco-vi eksperti u njegovom čuvenom Centru za razvoj sa namerom da poboljšaju razvoj govora kod beba. Time što Laki upotrebljava reči koje su ispisane u ilustrovanoj knjizi, on pomaže detetu da nauči da jednim pogledom registruje reč. Ovo znanje će mu pomoći da, kada još malo poraste, lakše nauči da čita. Dok je ono još malo, uz ovakvo skeniranje reči dete poboljšava svoj rečnik.

Bez obzira na to što Laki svašta ume, igračka nije previše teška. Ima samo 1 kilogram, pa je i beba može nositi u rukama. Radi na 3 AA baterije koje dobijate sa kucom, a namenjen je deci od 18 meseci naviše.

Evo kako Laki priča priče (video je napravljen u Italiji, ali naš Laki govori srpskim jezikom):

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama