Играчке које не покрећу батерије већ – дечја машта

25 фебруара, 2017

Како знате да сте родитељ мале деце? Па, у сваком тренутку вам нешто пишти, пева, свира, прича, а пола плате вам одлази на – батерије. Кад неко изађе у продавницу, купује хлеб, млеко, јогурт и – батерије. Кад сте тек успавали дете и кренули да мало поспремите хаос који је иза њега остао, мале су шансе да током распремања нешто неће запиштати и пробудити га.
Кад мало размислим, постоје две посебно иритантне ствари у вези са дечјим играчкама – кад их нагазите (обично то буде коцкица са оштрим ивицама) и кад почну да пиште иако их нико није намерно укључио.
А онда вам (тачније мени) једног дана пукне филм! Док сам спремала ручак, држала бебу у рукама и покушавала да трогодишњу ћерку анимирам, најмање три играчке истовремено су пиштале, тако да нисам могла ни сопствене мисли да чујем, а камоли да с њом водим неки разговор који би је заинтересовао. Чему све то? Ком детету је потребно 20 играчака које певају, мрдају, троше батерије и немају ама баш никакву едукативну или креативну функцију? А врло брзо им и досаде јер су им могућности врло ограничене.
Кад су обоје заспали, покупила сам све, оставивши само две које које заиста имају сврху – једна двојезична уз помоћ које је научила неке енглеске речи и друга која служи учењу слова. Села сам за рачунар у потрази за квалитетним играчкама које ће мало пробудити машту и радозналост, а које неће трошити батерије. Коцке, пластелин, бојанке и још неке конструкционе и креативне сетове већ имамо, али деци су потребне и праве играчке. Тако сам и пронашла WOW.  За њихов рад нису потребне батерије већ функционишу на фрикциони погон. Нема оштрих ивица, нема ситних делова, нема ПВЦ-а, нити било каквих отровних супстанци. Ватрогасна кола, амбулантна кола, полицијска патрола, багер, авиони, ракета, сваки долази са својим возачем. Ми смо одабрали ђубретарац. Од бебећих дана имамо неку посебну наклоност ка њима. Сваки пут када пролазе и сакупљају смеће, ми мало проћаскамо с њима. Ево како он изгледа:

И поред тога што не троше батерије, испуштају прилично реалистичне звуке. Врло су практичне јер се делови појединих колекција могу комбиновати, тачније свака фигура се може употребити у комбинацији са било којом другом играчком из WОW света, што је плус када је реч о развоју креативности, минус јер смо већ почели да тражимо следећу да нам ђубретарац не буде усамљен.
Како ствари стоје, све ми се чини да ће то бити Комбајн Харви. Ови пољопривредни радови који су до скоро били у току у Војводини где нам баба и деда живе, побудили су нам значајно интересовање за све те велике, моћне машине, па ће Харви сигурно бити пун погодак. И одличан начин да научим како заправо палента долази на нашу трпезу :).
Оно што ми се посебно допало јесте то што су родне и расне поделе избрисане. Црни или бели, дечаци или девојчице – сви могу бити лекари, пилоти, багеристи.
Осим тога, веома су квалитетно урађене, па сам сигурна да ће их бебац наследити и подједнако се радо с њима играти…
Није лоше знати да ће све WOW играчке бити снижене за 10% до краја новембра, а уз куповину од преко 1.500 динара, свако ће добити ваучер у вредности од 1.000 за куповину било чега из WOW асортимана.
Мој глас за WOW играчке, ако желите нешто мало другачије, а креативно и забавно…
А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама