Inkluzivna predstava kruna saradnje dve škole – redovne i Škole za oštećene sluhom i nagluve

5 juna, 2022

Saradnja između Osnovne škole „Janko Veselinović“ i Škole za oštećene sluhom i nagluve „Stefan Dečanski“ već se duži period realizuje u okviru inkluzivnih radionica u obe škole. Za saradnju, učenje i druženje nije potreban čaroban štapić, već samo nekoliko nastavnika i prilagođavanje može da napravi veliku magiju prijateljstva.

Predstava „Kića i Mića u zemlji crvića“ ima edukativni karakter. Govori o zdravoj hrani i drugarstvu. Pripremajući ovu predstavu uz druženje deca su učila jedna od drugih.

“Ovo je pravi način kako se deca sa posebnim potrebama inkludiraju u aktivnosti, tako što im se pruži prilika da učestvuju u nečemu u čemu će imati uspeh, a ne u nečemu u čemu će biti lošiji od ostalih i doživeti neuspeh”, rekla je direktorka Škole za oštećene sluhom – nagluve “Stefan Dečanski” Leposava Petrović. Upravo su to najbolje reči koje opisuju projekat inkluzivne predstave za decu po tekstu i u režiji Marija Bastić (inače dobitnice nagrade Zlatno sunce DKCB za 2021. godinu) koju je večeras igrana na našoj sceni, a u kojoj su učestvovali učenici već pomenute škole ‘Stefan Dečanski” i učenici njene OŠ “Janko Veselinović”.

Kroz znakovni jezik, puno smeha i ljubavi nastala je čarolija koja je ispunila srca svakog ko je bio u prepunoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Izvor: Dečji kulturni centar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama