Инклузивна представа круна сарадње две школе – редовне и Школе за оштећене слухом и наглуве

јун 5, 2022

Сарадња између Основне школе „Јанко Веселиновић“ и Школе за оштећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“ већ се дужи период реализује у оквиру инклузивних радионица у обе школе. За сарадњу, учење и дружење није потребан чаробан штапић, већ само неколико наставника и прилагођавање може да направи велику магију пријатељства.

Представа „Кића и Мића у земљи црвића“ има едукативни карактер. Говори о здравој храни и другарству. Припремајући ову представу уз дружење деца су учила једна од других.

“Ово је прави начин како се деца са посебним потребама инклудирају у активности, тако што им се пружи прилика да учествују у нечему у чему ће имати успех, а не у нечему у чему ће бити лошији од осталих и доживети неуспех”, рекла је директорка Школе за оштећене слухом – наглуве “Стефан Дечански” Лепосава Петровић. Управо су то најбоље речи које описују пројекат инклузивне представе за децу по тексту и у режији Марија Бастић (иначе добитнице награде Златно сунце ДКЦБ за 2021. годину) коју је вечерас играна на нашој сцени, а у којој су учествовали ученици већ поменуте школе ‘Стефан Дечански” и ученици њене ОШ “Јанко Веселиновић”.

Кроз знаковни језик, пуно смеха и љубави настала је чаролија која је испунила срца сваког ко је био у препуној сали Дечјег културног центра Београд.

Извор: Дечји културни центар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама