Исидора Бјелица препоручује шта би требало прочитати пре краја средње школе

10 маја, 2015

 
Исидора Бјелица рођена је 10. децембра 1966. године у Сарајеву, по занимању је списатељица. Она је ћерка познатог новинара Димитрија Бјелице. Удата је за професора Небојшу Пајкића иначе коаутора једне од њених књига и има двоје деце. До сада има више од 55 издатих књига( новела, кратких прича, сценарија, итд…)
Isidora-Bjelica
Да би много писао, мораш још више и да читаш и зато је портал Мондо и питао Исидору шта је њено омиљено штиво.
“Искрено, увек, и док сам била тинејџерка ја сам највише волела да читам књиге које се тичу духовности, зато сам и била уписала прво философију. Нарацију волим у филмовима, али у књигама ме само интересују идеје и тако је и данас. Тешко се определити за једну књигу, чак сопствену, а камоли од толиких милиона књига. Нисам фетишиста да бих то могла да урадим”, рекла је Бјелица .
Мајка Виле Еванђелине и Лава Григорија сматра да деци и тинејџерима дају разне књиге да читају.
“Ја, на пример, мислим да су бајке за неприпремљене душе опасне и да могу довести до пуно потоњег неразумевање и деструкције. Такође мислим да је унисона лектира грешка, па деца су толико различита да би де факто психолог и професор књижевности морали према одређеној личности да препоруче лектиру. Жао ми је што деца уче све и свашта, а не уче елементарне ствари о љубави, праштању, контроли мисли и емоција, наша деца су кроз све форме медија бомбардована агресијом и деструкцијом чак и кроз литературе”, казала нам је Исидора Бјелица и навела три књиге које би свако требало да прочита до своје 18. године.
1. “Мала психологија за клинце и клинцезе” – Алвин М. Фрид
2. “Том Сојер” – Марк Твен
3. “Шаховска читанка” – Димитрије Бјелица
Извир: mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама