Ponovo se menja vreme održavanja takmičenja, Društvo za srpski jezik kaže da sledeće godine neće pristati ni na kakva pomeranja

april 5, 2022

Društvo za srpski jezik objavilo je danas da se termin održavanja okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture za osnovne škole ponovo menja, te da je ono pomereno za subotu, 9. aprila u 14 časova, a trajaće do 15.30 za celu Srbiju.

Foto: Canva

Za srednje škole Okružno takmičenje počinje u 10 časova.

“Izvinjavamo se svim nastavnicima i profesorima srpskog jezika i književnosti zbog pomeranja satnice, ali to činimo samo da bismo izašli u susret učenicima koji bi da 9. aprila učestvuju i na takmičenju iz hemije i iz srpskog (kojih ima oko dve stotine) i onim učenicima koji bi nakon Republičkog takmičenja iz fizike radili test iz našeg predmeta.” – stoji na sajtu Društva i dodaje se:

“Ovim putem obaveštavamo i sve učenike, roditelje i sva ostala društva koja organizuju takmičenja, da od sledeće školske godine Društvo za srpski jezik i književnost Srbije neće pomerati ni datum, ni satnicu takmičenja u odnosu na Kalendar takmičenja koji bude usvojen u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama