Iz Ministarstva prosvete Republike Srpske poručuju da škole mogu da organizuju nastavu na daljinu

3 novembra, 2020

Prema zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, ostavljena je mogućnost svim školama u Republici Srpskoj da zatraže drugačiji vid izvođenja nastave, ukoliko to razvoj ili ozbiljnost epidemiološke situacije u njihovoj sredini bude nalagala.

Jedan od planiranih vidova izvođenja nastave na daljinu za učenike za koje ona bude tako organizovana jeste i emitovanje putem Javnog servisa Radio-televizije Republike Srpske objašnjavaju u Ministarstvu prosvete RS za Srpskainfo.

U tom smislu, u saradnji RTRS već su počela snimanja određenih nastavnih sadržaja kako bi oni po potrebi bili spremni za emitovanje već od ponedeljka, 9. novembra 2020. godine, za učenike čije škole zatraže izvođenje nastave na daljinu, kao i za sve učenike koji zbog mere izolacije nastavu nužno prate od kuće, precizirali su u Ministarstvu.

– Trenutno je, usled ozbiljne epidemiološke situacije, samo Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Novi Grad uputila Ministarstvu ovakav zahtev i njemu će svakako biti udovoljeno, a nastava za učenike ove škole organiziovana na daljinu od sutra, 4. novembra, u skladu sa mogućnostima i praksom škole i njenih nastavnika – dodaju u Ministarstvu.

Od ponedeljka, 9. novembra, učenici ove škole imaće mogućnost da školske časove prate putem televizijskog prenosa, kao što je to bilo realizovano i u drugom polugodištu prethodne školske godine.

Podsećaju da su navedenim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, pozvani da u narednom periodu Ministarstvu prosvete i kulture dostave predlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama, ukoliko to bude nalagala epidemiološka sitacija u njihovoj sredini. Predlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odeljenja.

Izvor: Blic

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama