Из Министарства просвете Републике Српске поручују да школе могу да организују наставу на даљину

3 новембра, 2020

Према закључку Републичког штаба за ванредне ситуације, остављена је могућност свим школама у Републици Српској да затраже другачији вид извођења наставе, уколико то развој или озбиљност епидемиолошке ситуације у њиховој средини буде налагала.

Један од планираних видова извођења наставе на даљину за ученике за које она буде тако организована јесте и емитовање путем Јавног сервиса Радио-телевизије Републике Српске објашњавају у Министарству просвете РС за Српскаинфо.

У том смислу, у сарадњи РТРС већ су почела снимања одређених наставних садржаја како би они по потреби били спремни за емитовање већ од понедељка, 9. новембра 2020. године, за ученике чије школе затраже извођење наставе на даљину, као и за све ученике који због мере изолације наставу нужно прате од куће, прецизирали су у Министарству.

– Тренутно је, услед озбиљне епидемиолошке ситуације, само Основна школа „Вук Караџић“ Нови Град упутила Министарству овакав захтев и њему ће свакако бити удовољено, а настава за ученике ове школе организиована на даљину од сутра, 4. новембра, у складу са могућностима и праксом школе и њених наставника – додају у Министарству.

Од понедељка, 9. новембра, ученици ове школе имаће могућност да школске часове прате путем телевизијског преноса, као што је то било реализовано и у другом полугодишту претходне школске године.

Подсећају да су наведеним закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској, позвани да у наредном периоду Министарству просвете и културе доставе предлог за обустављање наставе у основним и средњим школама, уколико то буде налагала епидемиолошка ситација у њиховој средини. Предлог за обустављање наставе може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одељења.

Извор: Блиц

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама