У Грчку путује 350 учитеља о трошку донатора Јагодине

25 августа, 2017

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма, изјавио је да ће у грчком граду Паралији, од 27. до 31.августа, у организацији града, боравити 350 просветних радника Јагодине

 Председник Скупштине града Јагодине и народни посланик Драган Марковић – Палма, изјавио је данас, да ће у организацији града и финансирано из буџета,  у  Грчкој боравити 350 учитеља из Јагодине.
„Овог месеца у Грчку ћемо довести све разредне старешине из свих школа и све учитеље који су преузели прве разреде основних школа на територији Јагодине, њих око 350”, рекао је Марковић, који је јуче у  грчком летовалишту Паралија, посетио групу матураната средњих школа Јагодине који тамо летују о трошку града.
Према његовим речима, „просветни радници једноставно заслужују много више него што су њихова примања”
Марковић, који је и председник Јединствене Србије је подсетио да град Јагодина, 13 година организује и финансира из буџета летовање матураната средњих школа у Грчкој и ученика, који су завршили четврти и осми разред основних школа, у Црној Гори.
„Ове године ће у Грчку, организовано, доћи преко 3.000 грађана Јагодине: средњошколци, студенти, пољопривредници, привредници, пензионери, спортисти, чланови КУД… а њихов боравак у Грчкој финансираће се из буџета града”, рекао је Марковић.
Марковић је, у писаној изјави за медије, објаснио одакле и паре за то. „Ми смо град који штеди. Сигуран сам да смо једини град у Србији где чланови Градског већа не примају плату, где одборници не примају  дневнице, нема путних трошкова… и када саберемо, све оно нашто имамо право, а не трошимо је месечно између осам и по и девет милиона динара”.
Уз то су једини у Србији, који за оваква путовања обезбеђују донаторе рекао је Марковић напомињући да је Јагодина на тај начин 28.маја  у Грчку водила 400 људи разних занимања
Марковић је рекао матурантима, да их град не води само на море „већ води рачуна и како да их запосли када заврше средње школе и факултете”.
„Град у овом тренутку има потисаних 12 уговора са страним инвеститорима. Ради седам фабрика а још пет ће бити готово крајем ове или почетком наредне године, тако да ће сви, који то желе моћи да се запосле”, рекао је Марковић.
Ми се боримо да млади људи не одлазе у Европу и свет „трбухом за крухом” већ да остану у Србији и да раде у Србији, додао је он.
„Наравно, није довољно да шаљемо само поруке да остану, морамо, показати делом, која су то нова радна места, закључио је Марковић.
Извор: Танјуг
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "У Грчку путује 350 учитеља о трошку донатора Јагодине

  1. Zorica каже:

    Oduševljena sam. Zao mi je s to živim i radim u Cupriji. Kad bih mogla celu porodicu bih prenela da z ivi mo u Jago d ini .

  2. Cile каже:

    Hvala lepo kad misle o tome, ali bojim se da će tako samo stvoriti razdor među ljudima… Tebi su platili letovanje, meni nisu… A kud bih ja bez dece, meni odmor, a oni da čame… Bilo bi najbolje kad bi svima dali dovoljne plate da možemo sami da odemo na odmor, i da preživimo mesec, iškolujemo decu… Ne trebaju nama vaše donacije, samo platite rad a ne lopovluk… Mada, u ovakvoj državi, sve je neki tal, verovatno…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама