Јанковић: Предлагали смо да сви осим млађих основаца пређу на онлајн наставу

24 новембра, 2020

Епидемиолог Срђа Јанковић изјавио је данас да епидемија „не јењава већ се распламсава” и да се уместо размишљања о попуштању мера против коронавируса треба усмерити на њихово стриктно придржавање.

др Срђа Јанковић

Он је за Радио телевизију Србије рекао да је десетак дана, на колико су нове мере орочене, минимални период након којег би могло да се уочи било шта о промени епидемијске криве, макар неки повољан или мање неповољан тренд.

Како је нагласио, кључно је ношење маски, држање дистанци и избегавање свих окупљања сем оних која нису насушно неопходна.

Говорећи о скраћењу радног времена неких објеката, он је упозорио да је много важније да се мере спроводе у време кад су отворени, пренела је Бета.

Он је рекао да је стручни део Кризног штаба, чији је члан, предлагао и да виши разреди основних школа, средње школе и факултети већ сада пређу на наставу на даљину, а да у клупама остану само нижи разреди.

„За сад је процењено да то није неопходно, али остаје као опција за касније”, рекао је Јанковић.

Како је навео, тамо где се вирус појави у школи и преноси кроз школски колектив, већ и по постојећим мерама одељење или школе прелазе на онлајн наставу и то се није променило.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама