Јанковић: Предлагали смо да сви осим млађих основаца пређу на онлајн наставу

Епидемиолог Срђа Јанковић изјавио је данас да епидемија „не јењава већ се распламсава” и да се уместо размишљања о попуштању мера против коронавируса треба усмерити на њихово стриктно придржавање.

др Срђа Јанковић

Он је за Радио телевизију Србије рекао да је десетак дана, на колико су нове мере орочене, минимални период након којег би могло да се уочи било шта о промени епидемијске криве, макар неки повољан или мање неповољан тренд.

Како је нагласио, кључно је ношење маски, држање дистанци и избегавање свих окупљања сем оних која нису насушно неопходна.

Говорећи о скраћењу радног времена неких објеката, он је упозорио да је много важније да се мере спроводе у време кад су отворени, пренела је Бета.

Он је рекао да је стручни део Кризног штаба, чији је члан, предлагао и да виши разреди основних школа, средње школе и факултети већ сада пређу на наставу на даљину, а да у клупама остану само нижи разреди.

„За сад је процењено да то није неопходно, али остаје као опција за касније”, рекао је Јанковић.

Како је навео, тамо где се вирус појави у школи и преноси кроз школски колектив, већ и по постојећим мерама одељење или школе прелазе на онлајн наставу и то се није променило.

Извор: Политика