Janković: Predlagali smo da svi osim mlađih osnovaca pređu na onlajn nastavu

24 novembra, 2020

Epidemiolog Srđa Janković izjavio je danas da epidemija „ne jenjava već se rasplamsava” i da se umesto razmišljanja o popuštanju mera protiv koronavirusa treba usmeriti na njihovo striktno pridržavanje.

dr Srđa Janković

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je desetak dana, na koliko su nove mere oročene, minimalni period nakon kojeg bi moglo da se uoči bilo šta o promeni epidemijske krive, makar neki povoljan ili manje nepovoljan trend.

Kako je naglasio, ključno je nošenje maski, držanje distanci i izbegavanje svih okupljanja sem onih koja nisu nasušno neophodna.

Govoreći o skraćenju radnog vremena nekih objekata, on je upozorio da je mnogo važnije da se mere sprovode u vreme kad su otvoreni, prenela je Beta.

On je rekao da je stručni deo Kriznog štaba, čiji je član, predlagao i da viši razredi osnovnih škola, srednje škole i fakulteti već sada pređu na nastavu na daljinu, a da u klupama ostanu samo niži razredi.

„Za sad je procenjeno da to nije neophodno, ali ostaje kao opcija za kasnije”, rekao je Janković.

Kako je naveo, tamo gde se virus pojavi u školi i prenosi kroz školski kolektiv, već i po postojećim merama odeljenje ili škole prelaze na onlajn nastavu i to se nije promenilo.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama