Kad pustiti decu da se za put pakuju sama (i zašto odabrati Oops rančeve)

30 jula, 2020

Danas sam pročitala priču jedne mame koja je pustila svoju decu još sa 2 godine da vuku koferčiće kroz aerodrom kada putuju. Kaže da to u početku usporava celu porodicu, ali da deca uskoro ovladaju ovom veštinom. Kod kuće sama pakuju i vade stvari iz svojih rančeva. Tako ih uči samostalnosti i odgovornosti.

Zašto da dete na ovaj način ne stekne osećaj da je nešto njegovo i da ono treba da se o njemu brine? Neka se samostalno spakuje za izlazak napolje. Lakše je ukoliko može da to što mu treba nosi na leđima ili da ga vuče za sobom. I da je još jarkih boja…

Deca zapravo vole stvari koje stimulišu njihova čula. Volimo ih i mi. Na taj način bolje opažamo svet oko sebe. Naša najjača sećanja u sebi sadrže neki oset: zvuk talasa koji udaraju o obalu, miris parfema koji nas je zaludeo ili ukus sladoleda koji nismo odavno jeli.

I zato dete šljapka po barama, mrlja boje i razvlači testo. Upoznaje prirodu. Kada mu je stimulisano čulo vida, sluha, ukusa, dodira, mirisa ili osećaj sopstvenog tela u prostoru, u mozgu mu se stvaraju nove nervne veze. Tako dete razvija saznanje, govor, motoriku, komunikaciju i jača veštinu rešavanja problema.

Što je više čula uključeno u igru i stimulaciju, to je detetov razvoj jači. Zbog boljeg osećaja za prostor bebe kad prohodaju držimo van kolica. Deca treba da se što više kreću, jer je njihov celokupan razvoj je tada kvalitetniji. Da bismo pospešili razvoj malih mozgova, dajemo im igračke jarkih boja, sa svetlima, različitih tekstura i materijala.

U Aksi su se pojavili Oops šareni rančevi i torbe za decu sa trodimenzionalnim slikama životinja. Ima onih koji su za bebe, a postoje i torbe za vrtić. Takođe prodaju i koferčiće za putovanja, kao i torbe za užinu.

Da krenemo od najjednostavnijih stvari. Pola šume su stavili na svoje rafove:

Plastični koferčići za užinu Kuca, Sova i Meda čuvaju nutritivne vrednosti hrane držeći je svežom. Tu su i torbice za užinu od platna Grad i Šuma zgodne kada nosite hranu napolje u ovim letnjim danima.

Postoji i čitav niz rančeva: Pužić, Paun, Pčelica, Bubamara, Ptičica i Mušica. A ako baš hoćete da oduševite svoje detence, pogledajte ovo – rančić svetleći Meda za decu stariju od 3 godine. Na površini ima trepereća svetla koja se aktiviraju kako vaše dete korača.

Prodaju se i putni koferi Mušica, Bubamara, Kuca, Sova. Pored ručke one sadrže i podesive kaiševe za ramena. Naravno, i one imaju 3D dizajn.

Oops je firma za dečiju opremu sa predstavništvom u Švajcarskoj i Italiji. Pored 3D torbi oni prave mekane igračke za bebe, igračke od drveta, putne boce, pribor za jelo, korpe za igračke, ogradice i teretanu za bebe. Njihove proizvode možete pronaći na svetskim sajmovima dečije opreme, a od sada ih ima i u Aksi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama