Кад пустити децу да се за пут пакују сама (и зашто одабрати Оops ранчеве)

30 јула, 2020

Данас сам прочитала причу једне маме која је пустила своју децу још са 2 године да вуку коферчиће кроз аеродром када путују. Каже да то у почетку успорава целу породицу, али да деца ускоро овладају овом вештином. Код куће сама пакују и ваде ствари из својих ранчева. Тако их учи самосталности и одговорности.

Зашто да дете на овај начин не стекне осећај да је нешто његово и да оно треба да се о њему брине? Нека се самостално спакује за излазак напоље. Лакше је уколико може да то што му треба носи на леђима или да га вуче за собом. И да је још јарких боја…

Деца заправо воле ствари које стимулишу њихова чула. Волимо их и ми. На тај начин боље опажамо свет око себе. Наша најјача сећања у себи садрже неки осет: звук таласа који ударају о обалу, мирис парфема који нас је залудео или укус сладоледа који нисмо одавно јели.

И зато дете шљапка по барама, мрља боје и развлачи тесто. Упознаје природу. Када му је стимулисано чуло вида, слуха, укуса, додира, мириса или осећај сопственог тела у простору, у мозгу му се стварају нове нервне везе. Тако дете развија сазнање, говор, моторику, комуникацију и јача вештину решавања проблема.

Што је више чула укључено у игру и стимулацију, то је дететов развој јачи. Због бољег осећаја за простор бебе кад проходају држимо ван колица. Деца треба да се што више крећу, јер је њихов целокупан развој је тада квалитетнији. Да бисмо поспешили развој малих мозгова, дајемо им играчке јарких боја, са светлима, различитих текстура и материјала.

У Акси су се појавили Oops шарени ранчеви и торбе за децу са тродимензионалним сликама животиња. Има оних који су за бебе, а постоје и торбе за вртић. Такође продају и коферчиће за путовања, као и торбе за ужину.

Да кренемо од најједноставнијих ствари. Пола шуме су ставили на своје рафове:

Пластични коферчићи за ужину Куца, Сова и Меда чувају нутритивне вредности хране држећи је свежом. Ту су и торбице за ужину од платна Град и Шума згодне када носите храну напоље у овим летњим данима.

Постоји и читав низ ранчева: Пужић, Паун, Пчелица, Бубамара, Птичица и Мушица. А ако баш хоћете да одушевите своје детенце, погледајте ово – ранчић светлећи Меда за децу старију од 3 године. На површини има треперећа светла која се активирају како ваше дете корача.

Продају се и путни кофери Мушица, Бубамара, Куца, Сова. Поред ручке оне садрже и подесиве каишеве за рамена. Наравно, и оне имају 3D дизајн.

Oops је фирма за дечију опрему са представништвом у Швајцарској и Италији. Поред 3D торби они праве мекане играчке за бебе, играчке од дрвета, путне боце, прибор за јело, корпе за играчке, оградице и теретану за бебе. Њихове производе можете пронаћи на светским сајмовима дечије опреме, а од сада их има и у Акси.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама