I kada je minus – pravac napolje sa detetom!

decembar 9, 2016

Pogledam kroz prozor…vidim veje sneg. Javljaju se sećanja na detinjstvo, drvene sanke i malo brdašce iznad škole. Puno, puno dece koja se spuštaju vrišteći od sreće i kojoj je jedina briga da se ponovo popnu, da bi se opet spustila.

Kada zasneži, mirišu sećanja na detinjstvo …
Pogledam kroz prozor…vidim veje sneg. Javljaju se sećanja na detinjstvo, drvene sanke i malo brdašce iznad škole. Puno, puno dece koja se spuštaju vrišteći od sreće i kojoj je jedina briga da se ponovo popnu da bi se opet spustila.

Pročitajte i Zašto je važno izvoditi decu napolje i kad je hladno

Gumene čizme, crveni nosići, kape i šalovi koje su bake štrikale tokom cele godine.
Sećate li se svog detinjstva? Sećate li se svih onih divnih trenutaka provedenih napolju, škripanja snega pod čizmicama, i mokrih rukavica. Da li će i vaše dete jednog dana moći da se seti snega, hladnih ručica, vaših ruku na konopcu sanki?
Detetu treba svež vazduh i aktivnost i zimi, kao i tokom ostalih godišnjih doba.
Izvedite dete napolje. Uz tople duboke eventualno gumene čizmice, i tople vunene čarape opustite se i uživajte zajedno sa vašim mališanom. Deca treba da budu deca. Da šljapkaju, da se igraju, da se prljaju… ”
– Biće zdravija
Kod mnoge dece koja ne provode dovoljno vremena napolju dolazi do nedostatka vitamina D. Vazduh unutar kuće manje je zdrav. Deca koja se igraju napolju imaju bolji vid i ređe su im potrebne naočare. Pretpostavlja se da je to između ostalog i zbog toga zbog toga što manje gledaju u ekran.

Pročitajte i 10 razloga zbog kojih deca kišni dan treba da provedu napolju ..

– Biće srećnija
Sunce, svež vazduh i fizička aktivnost podstiču dobro raspoloženje.
Dobiće novog drugara, Sneška Belića
Kestenovi, grančice, kamenčići – zameniće oči, usta i štap. Ponesite od kuće i šargarepu za nos i vaš mališan će sa zadovoljstvom učestvovati u ovoj snežnoj ceremoniji.
I na kraju, ne zaboravite na slikanje u snegu, biće tu sjajnih fotki!
“Kada zasneži, mirišu sećanja na detinjstvo….gazim radosna dubokim snegom, u crvenim čizmama, i sa osmehom velikim kao kuća.
 
Izvor: ringeraja.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "I kada je minus – pravac napolje sa detetom!

 1. IVANA kaže:

  Deca ce biti zdravija i srecnija ali bi svaki put kad bi ga vaspitac izveo na sneg i ne daj boze procureo im nos , vaspitacu neki roditelj sve po spisku. Neka hvala!!! Kad idemo na zimovanje to je druga prica, ali ovako jok

  1. Ljubinka kaže:

   Tekst ne govori o tome da vaspitace izvode decu nego roditelji, dok su jos mala a kada porastu i budu samostalna, da vise provode vreme sankajuci se nego gledati crtane filmove.
   A tacno je da su pojedinim roditeljima vaspitacice za sve krive.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama