И када је минус – правац напоље са дететом!

9 децембра, 2016

Погледам кроз прозор…видим веје снег. Јављају се сећања на детињство, дрвене санке и мало брдашце изнад школе. Пуно, пуно деце која се спуштају вриштећи од среће и којој је једина брига да се поново попну, да би се опет спустила.

Када заснежи, миришу сећања на детињство …

Погледам кроз прозор…видим веје снег. Јављају се сећања на детињство, дрвене санке и мало брдашце изнад школе. Пуно, пуно деце која се спуштају вриштећи од среће и којој је једина брига да се поново попну да би се опет спустила.

Гумене чизме, црвени носићи, капе и шалови које су баке штрикале током целе године.

Сећате ли се свог детињства? Сећате ли се свих оних дивних тренутака проведених напољу, шкрипања снега под чизмицама, и мокрих рукавица. Да ли ће и ваше дете једног дана моћи да се сети снега, хладних ручица, ваших руку на конопцу санки?
Детету треба свеж ваздух и активност и зими, као и током осталих годишњих доба.

Изведите дете напоље. Уз топле дубоке евентуално гумене чизмице, и топле вунене чарапе опустите се и уживајте заједно са вашим малишаном. Деца треба да буду деца. Да шљапкају, да се играју, да се прљају… ”

– Биће здравија

Код многе деце која не проводе довољно времена напољу долази до недостатка витамина Д. Ваздух унутар куће мање је здрав. Деца која се играју напољу имају бољи вид и ређе су им потребне наочаре. Претпоставља се да је то између осталог и због тога због тога што мање гледају у екран.

– Биће срећнија

Сунце, свеж ваздух и физичка активност подстичу добро расположење.

Добиће новог другара, Снешка Белића

Кестенови, гранчице, каменчићи – замениће очи, уста и штап. Понесите од куће и шаргарепу за нос и ваш малишан ће са задовољством учествовати у овој снежној церемонији.

И на крају, не заборавите на сликање у снегу, биће ту сјајних фотки!

“Када заснежи, миришу сећања на детињство….газим радосна дубоким снегом, у црвеним чизмама, и са осмехом великим као кућа.

Извор: ringeraja.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "И када је минус – правац напоље са дететом!

 1. IVANA каже:

  Deca ce biti zdravija i srecnija ali bi svaki put kad bi ga vaspitac izveo na sneg i ne daj boze procureo im nos , vaspitacu neki roditelj sve po spisku. Neka hvala!!! Kad idemo na zimovanje to je druga prica, ali ovako jok

  1. Ljubinka каже:

   Tekst ne govori o tome da vaspitace izvode decu nego roditelji, dok su jos mala a kada porastu i budu samostalna, da vise provode vreme sankajuci se nego gledati crtane filmove.
   A tacno je da su pojedinim roditeljima vaspitacice za sve krive.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама