Kada učenik ili njegov roditelj imaju pravo da podnesu prigovor na ocenu?

oktobar 1, 2017

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


8 komentara na "Kada učenik ili njegov roditelj imaju pravo da podnesu prigovor na ocenu?

 1. Božović Vladan kaže:

  Kakvo vređanje i ponižavanje prosvetnih radnika, pa bih čak mogao da kažem i i iživljavanje nad profesorima, pa i na direktorima. Nje ni čudo što u strahu od ovih imbecilnosti i budalaština nastavnici dele petice kao konfete. Ako je to i bio cilj ja se izvinjavam, dobili ste petičarsku naciju koja nema veze sa mozgom….čestitam.

 2. Nina kaže:

  Potpuno se slazem. Vise ocigledno ne vredi davati druge ocene sem petice. Svima, pausalno.

  1. Tanja kaže:

   Šta sa nastavnicima fizičkog,koji redovno ništa ne rade sa devom,bace im loptu i ceo čas divane sa kolegom. Onda im le čuda,padne na pamet da ocenjiju idaju 3 i 4 onima koji redovno rade fizičko. A oni koji sede i sete se da rade kada je ocdnjivanje,dobiju 5. Možda su bolje uradili ali nisu li druga deca tako kažnjena?

 3. Nedeljko kaže:

  Da li se pojačava pedagoško-instruktivni rad sa nastavnikom, ukoliko se utvrdi da nije dobro zaključena ocena iz vladanja? Taj deo mi nije najjasniji, a veoma mi je bitan.

  1. Božović Vladan kaže:

   Pojačava se kolega, nastavnij če za kaznu da sedi pola sata u ćošku, a posle toga će na tabli da napiše sto puta “neću nikad više”.

 4. Vesna kaže:

  Moje dete završava treću godinu gimnazije opšti smer. Izostajala je sa dosta časova zbog sportskih takmičenja nastupajući za školu i klub. Zbog toga su joj iz nekih predmeta smanjene ocene, jer nije bila aktivna na časovima. Rukomet je u pitanju. Učestvovala i osvajala sa ekipom prvo mesto na opštinskom, okružnom, međuokružnom i državnom prvenstvu predstavljajući školu. Učesnik i svetskog školskog prvenstava Dohi. Sa klubom je prvak Vojvodine i Srbije za 2001. godište, a u seniorskog ligi prvak PRLS. Da li imam pravo da uložim žabu na ocene?
  Jedan od profesora mi je rekao :”Oni nisu sportska gimnazija”
  Inače sam isto prosvetni radnik

 5. Marija kaže:

  Strasno,a sta ako ucenik prepisuje bezocno,a ne smes da mu oduzmes mobilni telefon ili papir na kome je napisano,a rad je nesamostalan, jer ga je neko drugi uradio?
  Da li nastavnik moze da se zali na nepostovanje licnosti i predmeta? Cinjenica da vise skoro niko ne cita knjige, tj.lektiru,vec sve prepisuju sa interneta,tako da se ocena iz pismenog i usmenog dela moze drasticno razlikovati. Ko ce zastitii nastavnika od bahatih ucenika i roditelja?

 6. Tanja kaže:

  Šta ćemo sa nastavnicima koji postavljaju pitanja npr. lanac ishrane ,sa deci nepoznatim životinjama? Ne pominju se u 4 udžbenika vezana za predmet. Šta sa onima koji za tačan odgovor priznaju samo ono što su izdiktirali, iako u udžbenicima piše drugačije?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama