Како ће грађани у Србији бити обавештавани о нестанку детета, кад заживи Амбер алерт, систем који ће се код нас звати “Пронађи ме”

август 31, 2023

На састанку радне групе за увођење система за хитно обавештавање јавности о нестанку малолетног лица (Амбер алерт), размотрени су досад предузети кораци на успостављању овог система који ће у Србији носити назив “Пронађи ме!“.

Државни секретар МУП-а Данило Стевандић је истакао да је Министарство израдило Инструкцију о поступању полицијских службеника у случају пријаве нестанка малолетног лица и начину хитног обавештавања јавности, која дефинише јасне и прецизне кораке активирања и функционисања система.

У сарадњи са Министарством информисања и телекомуникација и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, како је рекао, почео је рад на изради платформе за хитно обавештавање јавности.

Стевандић је прецизирао да би грађани о нестанку малолетног лица, према до сада договореним критеријумима, требало да буду обавештавани СМС порукама, прекидом телевизијских и радио-емисија, као и кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.

Државни секретар је још једном подвукао важност међуресорне сарадње свих учесника овога процеса како бисмо за резултат имали ефикасан систем и захвалио свим члановима радне групе на досадашњем залагању.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама