Како најбрже изнервирати новопечену маму

Стварно, и те мајке!
Шетају своју малену дечицу по улици као да су главне! Смешкају се, срећне су!
Откад сам постала мама и са истима се дружим, приметила сам да постоје одређени шаблони и изјаве којима брзином светлости можете да једној новопеченој родитељки скинете тај задовољан смешак с лица. Ево списка, у случају да вам затреба.
1. “Немаш млека/лоше ти је млеко.” Реченице које се односе на количину и квалитет млека су пун погодак! С њима нема омашки – стопостотан учинак имају да мајку тог сиротог, гладног детета врате на нулу. Још боље ће деловати ако притом испипате њене дојке уз забринуто климање главом и цоктање.
2. “Гладан је.” Ова изјава иде под руку с претходном, али њена предност је што се може користити и касније, када дете почне да једе чврсту храну. Нарочито је ефектна када дете плаче и не може да се смири, онда би је требало понављати на сваких пет минута, уз забринут израз лица.
majka
3. “Хладно му је.” Како би мајка уопште могла да зна да обуче своје дете? Наравно да јој на то треба на време указати. Најбоље и најефектније ћете учинак постићи уколико се не обратите самој мајци. Њу игноришите. Забринуто и умиљато пипните детету ножице и упитајте га: “Па теби мама није обула чарапице?”. Исто поновити и за капу, јакну, џемпер. Учинак загарантован.
4. “Како смо ми, па шта вам фали.” Истицање генерацијског јаза и мањкавости нових метода је увек делотворно. Нарочито нагласак ставите на ово “шта вама/нама фали”. Притом не остављајте места да вам сиротица заиста одговори на питање, јер – шта она зна.
5. “Не навикавај га на руке.” На време упозорите новопечену маму да је њен замотуљак радости заправо мали манипулатор, који ће јој живот загорчати уколико га буде навикла на загрљај и нежност. Јер, има ли горе казне од НОШЕЊА сопственог ДЕТЕТА?
6. “Е сад једног бату/секу да ти роди мама.” Будите опрезни. Ова реченица има ефекта само уколико се изговори непосредно након порођаја, до месец дана. Јер ништа жена више не воли да чује након порођаја него предлог да одмах понови искуство.
Ово је био убрзан курс за почетнике.
За напредни ниво можете користити реченице попут:
Још не говори/хода/прави оригами? Мој Пера је то са 4 и по месеца увелико радио!”
Има непуна два месеца и ЈОШ га нисте ставили на ношу? Касните!”
“Уживај док је тако мали, касније ће ти ово недостајати.”
Уживајте у посматрању изнервираних израза лица! Јавите нам како савету делују!
Извор: carapice.com