Kako treba da izgleda dobra vežbanka za decu od 3 do 6 godina

29 oktobra, 2017

Knjige sa zadacima su izuzetan i vizuelno važan način da se podstakne intelekt deteta i da mu se pomogne pri sticanju novih veština i znanja. „Moja prva vežbanka sa nalepnicama” namenjena je deci od 3 do 6 godina i usredsređena je na učenje osnovnih pojmova uz pomoć nalepnica, igre memorija, domina i drugih deci privlačnih igara.
Na čak 50 strana nalaze se desetine zadataka, lavirinata, igara sa dominama, karticama, nalepnicama. Igre su fokusirane na učenje prvih brojeva, slova, na vežbu memorije, sklapanja celina, moći povezivanja.
Šta je važno kad sa decom radite zadatke iz ovakve vežbanke?

  • Izaberite mirno mesto gde neće ništa skretati detetovu pažnju. Dete treba da bude smireno i raspoloženo.
  • Pročitajte polako i s razumevanjem tekst svakog zadatka. Ako treba, ponovite.
  • Ne žurite da što više uradite. Ako dete drži pažnju 10 minuta to je sasvim u redu. Važno je da radite redovno, u kratkim intervalima.
  • Da biste pomogli detetu da razume prve pojmove, upotrebite primere iz života. Pronađite slične predmete u kući kako bi dete nastavilo interaktivno da uči u svetu koji ga okružuje i koji razume.

Moja prva vežbanka sa nalepnicama odličan je primer dobro osmišljene knjige za mališane koja će im biti ujedno zanimljiva i pomoći im u razvoju inteligencije i kreativnosti.
A evo samo nagoveštaja onoga što vežbanka donosi:Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama