Како треба да изгледа добра вежбанка за децу од 3 до 6 година

29 октобра, 2017

Књиге са задацима су изузетан и визуелно важан начин да се подстакне интелект детета и да му се помогне при стицању нових вештина и знања. „Моја прва вежбанка са налепницама” намењена је деци од 3 до 6 година и усредсређена је на учење основних појмова уз помоћ налепница, игре меморија, домина и других деци привлачних игара.
На чак 50 страна налазе се десетине задатака, лавирината, игара са доминама, картицама, налепницама. Игре су фокусиране на учење првих бројева, слова, на вежбу меморије, склапања целина, моћи повезивања.
Шта је важно кад са децом радите задатке из овакве вежбанке?

  • Изаберите мирно место где неће ништа скретати дететову пажњу. Дете треба да буде смирено и расположено.
  • Прочитајте полако и с разумевањем текст сваког задатка. Ако треба, поновите.
  • Не журите да што више урадите. Ако дете држи пажњу 10 минута то је сасвим у реду. Важно је да радите редовно, у кратким интервалима.
  • Да бисте помогли детету да разуме прве појмове, употребите примере из живота. Пронађите сличне предмете у кући како би дете наставило интерактивно да учи у свету који га окружује и који разуме.

Моја прва вежбанка са налепницама одличан је пример добро осмишљене књиге за малишане која ће им бити уједно занимљива и помоћи им у развоју интелигенције и креативности.
А ево само наговештаја онога што вежбанка доноси:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама