Karolina Kurkova dizajnirala kolekciju kolica za bebe (uskoro u prodaji i u Srbiji)

Kada je reč o dizajnu kolica, Cybex koji je kod nas možda poznatiji po svojim veoma bezbednim auto-sedištima, otišao je korak dalje, uspostavivši saradnju sa jednom od najuspešnijih manekenki na svetu, Karolinom Kurkovom. Karolina je mama dva dečaka i poznati pobornik dojenja na javnom mestu. Još 2015, uz fotografiju na kojoj doji sina Noa, a koju je objavila na Tviteru, Karolina je napisala:

– Trenutak da zahvalim prirodi na daru dojenja. Priroda je to shvatila mnogo pre nas, a ja verujem da ne postoji bolji izvor hranljivih sastojaka za bebu od majčinog mleka, onda kada majka može da doji.

U okviru saradnje sa brendom Cybex Karolina je dizajnirala poseban model kolica za bebe, koji će se uskoro naći u prodaji i u Srbiji.

– Kada je reč o kolicima, potrebno vam je nešto jednostavno, bezbedno, ali lepo. Ova kolekcija je drugačija, zabavna, i asocira na sreću i ljubav. Meni je i održivost vrlo bitna, pa smo u izradu uključili i recikliranu plastiku. Prekrivač svakih kolica napravljen je od ukupno 31 reciklirane plastične flaše. Na to sam jako ponosna. – rekla je Karolina.

Karolinina saradnja sa nemačim brendom Cybex došla je i kao logičan rezultat njihove usaglašene filozofije roditeljstva. Baš kao i Karolina, Cybex je fokusiran na pronalaženje idealne kombinacije bezbednosti, funkcionalnosti i dizajna, kad je reč o proizvodima za decu.

Kurkova je bila vrlo važan deo Cybex kreativnog tima prilikom rada na ovoj kolekciji. Ona, kako kažu u ovoj nemačkoj fabrici, nije samo poznato lice koje je stalo iza kolekcije, već je istinski partner i saradnik. Kao zaposlena mama i modni ekspert, i kao neko ko razume potrebe modernih roditelja, Karolina je svoj zadatak na ovom poslu prihvatila vrlo ozbiljno. Rezultat toga je kolekcija kolica za decu u kojoj će uživati i roditelji i deca.

(PR tekst)