Kazne za roditelje koji dete ne voze u sedištu biće ČETIRI puta veće

9 oktobra, 2016

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi u skorije vreme trebalo da se nađu pred ministrima a zatim i poslanicima, predviđaju kaznu i do 120.000 dinara za vožnju dece do 135 centimetara bez auto-sedišta.
autosedisteKazna za vozača koji vozi dete bez auto-sedišta u Srbiji uskoro će biti drastično povećana, i umesto sadašnjih 30.000 iznosiće do 120.000 dinara. Takođe, u sedištu će morati da se vozi svako dete dok ne dostigne 135 centimetara, a taj uzrast oni dostižu do 12 godina.

Pročitajte i Ne čuvajte decu od barica i promaje, čuvajte ih od stvarnih opasnosti

Ovo, naime, kako “Telegraf” saznaje, predviđaju izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi u skorije vreme trebalo da se nađu pred ministrima u Vladi Srbije a zatim i pred poslanicima u Parlamentu.
– Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđaju da će kazne za nevoženje deteta u sedištu povećaju i da budu i do 120.000 dinara – kaže za “Telegraf” direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.
Zakon o bezbednosti saobraćaja kaže da dete do tri godine starosti mora da se prevozi u bezbednosnom sedištu, nikako u krilu.
I ova odredba biće promenjena, jer će u sedište morati sva deca uzrasta do 135 centimetara, dok je u drugim zemljama ta odredba i do 150.
Primera radi, dete od tri godine obično je uzrasta 97 centimetara.
Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Kazne za roditelje koji dete ne voze u sedištu biće ČETIRI puta veće

  1. Neko kaže:

    Sram vas bilo,dokle vise podizanja kazne,bar nam onda,drzavo,regulisite nize cene za ta sedista.

    1. Sandra kaže:

      Da li zivot vaseg deteta ima cenu???

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama