Кисић: Одлука о школи биће заснована искључиво на медицинским принципима

7 августа, 2020

Заменица директора института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да је стручно тело Кризног штаба за сузбијање коронавируса на данашњем састанку са премијерком Аном Брнабић и министром просвете Младеном Шарчевићем, разматрало сваки појединачни модел о поласку ученика у школе, и да ће се почетком следеће недеље изаћи са решењем које ће, како је рекла, представљати најмањи могући ризик по здравље.

Кисич Тепвачевић је на конференцији за новинаре Кризног штаба, навела да ће у обзир бири узета сва досадашња истраживања у вези са ковидом-19, као и различита искуства земаља које су организовале наставу за време пандемије.

Кризни штаб ће се, како је истакла, при доношењу одлуке руководити искључиво принципима медицине засноване на доказима.

“Остало је још само пар елемената које морамо да усагласимо око техничког организовања наставе, а сви ћете бити обавештени о начинима почетком следеће недеље”, поручила је.

На питање Н1 који су били конкретни предлози чланова Кризног штаба на данашњем састанку, односно да ли је већина била за онлајн наставу или наставу у школама, Дарија Кисић Тепавчевић није могла да одговори, већ је навела да је разматран сваки појединичани модел, и да је донет закључак да ће бити усвојено оно решење које ће представљати најмањи могучи ризик по здравље.

“Бићете обавештени почетком следеће недеље. До најситнијих техничких детаља смо све разрадили. Чињеница је да располажемо објективним подацима заснованим на искуству и на истраживањима, и одлука ће бити донета одлука искључиво на таквој врсти података”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама