Kisić: Škole spremne za onlajn, nadamo se da neće doći do toga

Školski sistem je od početka školske godine spreman za kompletno držanje onlajn nastave, ali se nadamo da do toga neće doći, izjavila je članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević.

„Školski sistem je spreman, ali i dalje imamo nadu, želju i volju, kada vidimo koliko je uspelo da se sačuva i spreči prenošenje virusa u školskoj sredini. Nadamo se da do toga neće doći, ali sve od nas zavisi”, rekla je Kisić Tepavčević.

On je pohvalila i decu i nastavniku što poštuju propisane mere.

Dodala je da se tačno zna kakve su mere u zavisnosti od situacije, odnosno ako se desi da su dva epidemiološki povezana slučaj u jednom odeljenju, to automatski znači da čitavo to odeljenje, prelazi na onlajn nastavu.

Sa druge strane, sada je situacija da je 10 slučajeva u Beogradu, ali u različitim školama.

„To su različite situacije, ali epidemiološka situacija se danonoćno prati. Svima treba da nam je na prvom mestu mestu borba sa virusom”, rekla je Kisić.

Članica Kriznog štaba doktorka Darija Kisić Tepavčević kaže da nije pobornik pooštravanja kaznene politike kada su u pitanju zdravlje i poštovanje mera, ali da to očigledno daje dobre rezultate.

„To je očigledno u podsvesti ljudi i funckionise bez obzia što nije razumljivo. Nije razmno da bi neko nosio masku na mestima gde je povećan rizik samo zato da ne bi platio, ali ako je to način da ne obolevamo i da se ne širi virus onda to očigledno jeste rešenje”, rekla je Kisić Tepavčević na konferenciji za medije.

Ipak, izrazila je ubeđenje da nam to nije potrebno pošto je želja za sopstvenim zdravljem mnogo bolja od bilo koje kazne.

„Najveća kazna za nekog je da se razboli”, napomenula je ona, prenosi Tanjug.

Kaže da je saobraćaj dobar primer, pošto je primetila da vozači mnogo više poštuju saobraćajne propise kada znaju da su postavljene saobraćajne kamere.

Izvor: Politika