Kodeks ponašanja vaspitača u predškolskoj ustanovi

18 jula, 2014

Cilj ovog kodeksa je da bliže utvrdi pravila ponašanja vaspitača u Predškolskim ustanovama i da obavesti javnost o ponašanju koje ima pravo da očekuje od vaspitača.
Kodeks ponašanja vaspitača je podeljen na nekoliko segmenata

 • odnos prema poslu
 • odnos prema deci
 • odnos prema roditeljima
 • način odevanja
 • odnos prema saradnicima
 • destruktivna ponašanja
 • odnos prema imovini

Odnos prema poslu  

 • Vaspitač je dužan da profesionalno, savesno i odgovorno obavlja vaspitno-obrazovni rad u predškolskoj ustanovi.
 • Vaspitač je dužan da poštuje svoje radno vreme, da ne kasni na posao, a u slučaju kašnjenja, da obavesti svoje  kolege i pretpostavljenog.

Odnos prema deci

 • Vaspitač svojim ponašanjem daje primer deci kako da se ponašaju.
 • Vaspitač radi za dobrobit deteta i nikada i ni na koji način, ne omalovažava, ismeva, vređa ili ponižava dete.
 • Vaspitač poštuje posebnost svakog deteta.

Odnos prema roditeljima

 • Vaspitač  je dužan da postupa ljubazno i pristojno, pokaže zainteresovanost i strpljenje,  blagovremeno i tačno daje podatke i informacije u skladu sa svojim ovlašćenjima. Prema roditeljima se ophodi biranim rečima persiranjem i bez upotrebe verbalne agresije.
 • Vaspitač je dužan da neguje saradnički odnos uz  obavezu uvažavanja roditelja – staratelja deteta i ostalih lica koja dolaze po dete u Predškolsku ustanovu.
 • Vaspitač je dužan obaveštavati roditelja o ponašanju i aktivnosti deteta.

Način odevanja

 • Vaspitač je dužan da se prikladno odeva i pristojno izgleda, u skladu sa zahtevima radnog mesta.  (Neprikladnim se smatra  dolazak u suknjama kraćim od 5 cm iznad kolena), šortsu, majicama na bretele i sa velikim dekolteom, otkrivenog stomaka, prozirne i preuske odeće, nečiste i neuredne odeće i obuće, nečiste i neuredne kose, i pirsingom.

Odnos prema saradnicima

 • Vaspitač poštuje raspored radnog vremena u skladu sa potrebama ustanove.
 • Vaspitači s dužnom pažnjom i poštovanjem,pospešuju profesionalne odnose, poštuju jedni druge, odnoseći se prema svima korektno i sa uvažavanjem.

Destruktivna ponašanja

 • U prostorijama, dvorištu i/ili kada je na nekom drugom mestu zajedno sa decom, vaspitač ne puši, ne pije alkoholna pića, niti koristi bilo koje druge psihoaktivne supstance. Ako koristi psihoaktivne supstance bilo kad ili bilo gde nije podoban za rad.
 • Vaspitač poštuje zabranu ispoljavanja stranačke pripadnosti  i sektaškog delovanja u Predškolskoj ustanovi, kao i sve vidove rasne, verske, nacionalne, polne mržnje i netrpeljivosti.
 • Vaspitači sve međusobne konfliktne situacije pokušavaju samostalno da prevazilaze i rešavaju, a ukoliko u tome ne uspeju, obraćaju se rukovodiocu objekta ili direktoru Predškolske ustanove.
 • Vaspitač izostajanje s posla blagovremeno najavljuje rukovodiocu objekta ili  direktoru Predškolske ustanove. kako se ne bi remetilo plansko izvođenje vaspitno-obrazovnih aktivnosti.

Odnos prema imovini

 • Vaspitač isključivo u radu sa decom koristi opremu i potrošni materijal koji mu stoji na raspolaganju i služi za pripremu i realizaciju vaspitno-obrazovnog rada.
 • Vaspitač je dužan da čuva i brine o imovini ustanove.
 • Pored svega napred navedenog vaspitači su dužni da u svemu postupaju u skladu sa Statutom i Pravilima ponašanja u Predškolskoj ustanovi  i sa važećim Zakonom.
 • Nepoštovanje i nepostupanje po ovom Kodeksu povlači disciplinsku odgovornost u ustanovi i Sudu časti u Udruženju.

Ponašanje u skladu sa Kodeksom ispoljavamo poštovanje prema sebi i drugima, a ujedno čuvamo ugled profesije i Predškolske ustanove.
Preuzeto sa FB stranice: Prosvetni informator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


34 komentara na "Kodeks ponašanja vaspitača u predškolskoj ustanovi

 1. Anonimni kaže:

  DA LI CE NEKO DA NAPIŠE KODEKS PONAŠANJA RODITELJA PREMA VASPITAČU?

  1. bravo kaže:

   e to sam i ja odmah htela da pitam? ne prema vaspitacu, nego prema samoj predskolskoj ustanovi tj da ne dolazi u sortsu, majci na bretele, bilo je slucaja da dodju u kupacem,dovikivanje sa sprata kao u sumi, psovanje, ne postovanje radnog vremena ustanove, donosenje antibiotika iako je zabranjeno…NE PLACANJE USLUGA PREDSKOLSKE USTANOVE…

  2. Tijana kaže:

   Tako je..slazem se da je vaspitacica licnost koja je primer svima..odgovorna i puna ljubavi,ali je od izuzetne vaznosti uloga roditelja i njihovo ponasanje i sam odnos prema vaspitacu i svom detetu..bilo bi lepo kada bi vaspitaci napisali kodeks ponasanja..

 2. Jelena kaže:

  U vrticu Zlatne Grede, sada starija jaslena grupa, sigurno ima najbolje vaspitace u radosnom detinjstvu! Zene su uvek za saradnju, o odnosu prema deci da ne govorim. Prezadovoljna sam .
  Odnos roditelja prema njima, tuga! Na roditeljski sastanak sa kafom za poneti u rukama ???Postovanje nula! Pa one brinu o nasoj deci i provode sa njima nekada i vise vremena nego mi sami! Moje dete ih obozava i svakodnev

 3. Jelena kaže:

  U vrticu Zlatne Grede, sada starija jaslena grupa, sigurno ima najbolje vaspitace u radosnom detinjstvu! Zene su uvek za saradnju, o odnosu prema deci da ne govorim. Prezadovoljna sam .
  Odnos roditelja prema njima, tuga! Na roditeljski sastanak sa kafom za poneti u rukama ???Postovanje nula! Pa one brinu o nasoj deci i provode sa njima nekada i vise vremena nego mi sami! Moje dete ih obozava i svakodnev

  1. Sanja kaže:

   Bravo! Hvala na lepim recima u ime svih vaspitaca.Lepo je cuti reci podrske al su nazalost retke.

 4. MAJA kaže:

  SRAMOTA JE KAKO SE POJEDINI RODITELJI PONAŠAJU PREMA LJUDIMA KOJI NAM SVAKI DAN ČUVAJU DECU I BRINU O NJIMA,ULAŽU SAV SVOJ TRUD DA IH ŠTO BOLJE PRIPREME ZA ŠKOLU I NAUČE LEPOM PONAŠANJU I PORED TOGA SE SVAKI DAN KOREKTNO I PROFESIONALNO OPHODE PREMA NAMA.ZA TAKVE RODITELJE JE UZALUDNO PISATI KODEKS,ONI NISU NA VREME VASPITAVANI I SADA JE KASNO ZA TO.U PITANJU JE OPŠTA KULTURA KOJU ONI NA ŽALOST NEMAJU.

 5. Alexandra kaže:

  ovo treba da bude slika i prilika svakog vaspitača čijim redovima i sama pripadam. Što se roditelja tiče mi smo tu zbog njih a ne oni zbog nas….uvek sam profesionalna i ljubazna prema svima. A ima kolega kojima bi ovo trebalo odštampati da im bude alfa i omega jer to nas nažalost u školi neuče a od kuće nisu poneli…

 6. Dragana kaže:

  DA LI JE MOGUCE DA NIKO NE POMINJE TETOVIRANE VASPITACE I VASPITACICE, KOJIH JE SVE VISE U DECJIM VRTICIMA. DA LI SU TO ADEKVATNI PRIMERI DECI KOJA IZMEDJU OSTALOG UCE I DENTIFIKUJICI SE SA SEBI DRAGIM VASPITACIMA? A U PREDLOZENOM KODEKSU PONASANJA NEMA TOGA NAVEDENOG. POZDRAV.

  1. ja kaže:

   ne razumem na koji nacin tetovirana vaspitacica moze da ugrozi bilo koje dete?? podjednako mi je nejasno i zato smeta pirsing?? ko pricamo o nekoj razlicitosti,i postovanju oiste,onda diskriminaciji po osnovu izgleda mesta nema ….a zabrana rada na osnovu toga da li je neko tetoviran ili nosi pirsing je itekako diskriminacija na osnovu izgleda!!

 7. Dragana kaže:

  DA LI JE MOGUCE DA NIKO NE POMINJE TETOVIRANE VASPITACE I VASPITACICE, KOJIH JE SVE VISE U DECJIM VRTICIMA. DA LI SU TO ADEKVATNI PRIMERI DECI KOJA IZMEDJU OSTALOG UCE I DENTIFIKUJICI SE SA SEBI DRAGIM VASPITACIMA? A U PREDLOZENOM KODEKSU PONASANJA NEMA TOGA NAVEDENOG. POZDRAV.

 8. m kaže:

  slazem se tome nema mesta u vrticima zna se kako jedna vaspitacica ili vaspitac treba da izgleda

 9. Marija kaže:

  Pravilnik je odlican, samo se pitam, kako na primer da se vaspitac odbrani od ponekih roditelja? Da li imamo pravo da okacimo i mi pravilnik o nekom minimumu manira, postovanja i vaspitanja koji prilikom ulaska na teritoriju ustanove mora biti ispostovan? A onda jos povodom tetoviranih vaspitaca- da li vi, poneki roditelji, ikako znate da vaspitate svoju decu u ovom vremenu i prostoru? Da im ukazete na vaznost postovanja razlicitih ljudi, njihovih potreba, nacina da se iskazu, ili sta god? Ili za sve imate primer i kod kuce? Uglavnom, informisanih roditelja sve vise, svako zna posao vaspitaca besprekorno, a nikad vise nevaspitanije dece… Pirsing je u ovaj pravilnik stavljen iz bezbednosnih razloga, svakako ne zbog toga jer je los primer deci. Inace se i iz “loseg” primera moze dosta toga nauciti. Pozz

  1. ja kaže:

   sve se slazem,osim sto ne razumem te “bezbednosne razloge” za ne odobravanje nosenja pirsinga?! koga i kako to cini nebezbednim??

 10. mama kaže:

  Pirsing i tetovaza nema sta da trazi u vrticu. Zna se kako jedna vaspitacica treba da izgleda.

  1. ja kaže:

   kako jedan vaspitac treba da izgleda? prosvetlite me! je l propisana i telesna tezina i telesna visina? boja ociju? kose? Primitivniji komentar nisam skoro procitala! Srdacan pozdrav od vaspitacice sa pirsingom koja ima licencu,odlican odnos sa roditeljima,bezbroj uverenja sa seminara raznoraznih i TOLIKO DOBAR ODNOS SA DECOM DA OSTAJEMO U KONTAKTU I KADA ODU U SKOLU!!! : )

 11. Marija kaže:

  Što se pirsinga i nebezbednosti tiče,nije neodobravanje, vise kao savet. Ja sam nosila na praksi mindjuse, one malo duze i kad me jedna malecka zagrlila, desilo se to da ih je zakacila i nije bilo prijatno :)… Samo tako zelim da protumacim to pravilo. Najdivnije iskustvo sam imala u vrticu na Nbg, u kom je radila istetovirana i sa par pirsinga, pre svega divna osoba, pa tek onda vaspitacica. Deca je obozavaju, organizuje divne radionice i svi su srecni, nema nediscipline, a nikad nije popreko pogledala dete, a kamoli ljutito viknula.Ali, da ne banalizujem sad. Odelo svakako ne cini coveka, dragi roditelji… U vrticu, a i svuda na ovom svetu, trebalo bi da ne postoji ikakav oblik diskrimincije ili ugrozavanja tudjih sloboda. Bitno da vodate klince po trznim centrima i igraonicama vikendom, da ste im kupili tablet, da svez vazduh osete samo u vrtickom dvoristu i da vam smeta vaspitacicin pirsing, ali ne i to sto vasa deca nemaju dovoljno vase paznje i ono osnovno vaspitanje, koje se stice samo i iskljucivo u porodici…

 12. Aleks kaže:

  Ja bih bas volela da osoba “Mama” koja ZNA kako treba da izgleda jedna vaspitacica u vrticu to i objasni… Bas me zanima kako ona to ZNA.. I ja sam mama pa ne smatram da vaspitac sa pirsingom moze da lose utice na decu… Mozda ni plavuse ne treba da rade u vrticu , mozda lose uticu na devojcice… Koliko sam primetila dosta roditelja kupuje deci smoki, zvake u kojima se na poklon dobijaju tetovaze pa decu izlepe po rukama i nogama… Ako je vaspitacima zabranjena tetovaza, onda i roditeljima sa tetovazama treba da se zabrani ulaz u vrtic – deca gladaju i roditelje, i vase prijatelje i komsije… Naucite vasu decu da postuju razlike, a ne da osudjuju ljude koj nisu po vasem merilu …

 13. mama kaže:

  Da Vam odgovorim ne nema propisan izgled, tetovaza i pirsing je deo mode koju nose ljudi po izboru to stoji. Opet vaspitaci moraju uzeti u obzir da oni iole uticu na formiranje licnosti deteta i da se deca ugledaju na njih i moze negativno da utice na kasnije dobi.Prvo mislim da je neprikladno i nisam jedina sa takvim misljenjem.I sama sam vaspitac.

  1. Marija kaže:

   Izvinjavam se sto je moj prethodni komentar pun gresaka. Kuckala sam preko telefona koji je posasavio… Evo ispravke i dopune 🙂
   Zao mi je sto jedan vaspitac razmislja na ovakav nacin i podrzava diskriminaciju po bilo kom osnovu. Uticaj na izgradnju licnosti imaju osobe sa dobrim i/ ili losim karakternim osobinama, a ne nacin oblacenja ili pirsinzi i tetovaze. Uticaj na izgradnju licnosti se tice samog odnosa i medjusobnog postovanja i uvazavanja, sloboda i sirina uma da se postuje tudje misljenje, ali da se odluke donose samostalno,promisljeno, bez onog “kako svi, tako i ti” sindroma…Vaspitaci (kao i svi ostali koji se nadju u okruzenju tokom odrastanja deteta) uticu svojim manirima, postupcima, delima, tolerantnoscu, predanoscu, doslednosti u postovanju uvedenih pravila, a ne mindjusa na obrvi ili tetovaza…
   P.S. Tetovaza u izvornom obliku nije bila deo mode, nego neciji vid neverbalne komunikacije simbolima,npr. Moze se uraditi tek sa 18 godina ili ranije, uz dopustenje roditelja. To je licna odluka, a roditelji bi do tada trebalo da imaju vestine kako razgovarati sa vlastitim detetom, kako mu predociti koji su rizici odlaska u tatoo salone… Pa mnogo je bolje dozvoliti tetoviranje, jer uz stvarno dopustenje, razgovor, zajednicko sastavljanje liste za i protiv, dete ce u tim godinama razmisliti da li stvaarno zeli tetovazu ili ne, a roditelj ce imati priliku da jos bolje upozna svoje dete i stekne poverenje… Pre svega, svakako je bolje otici u opremljen i higijenski podoban salon uz roditeljski blagoslov, nego negde krisom gde ce zapatiti ko zna sta. Poverenje,ljubav… to su kljucne stvari pravilnog odgoja! Treba podici individuu, sa vlastitim zeljama, potrebama, unutrasnjom motivacijom, koji ne podleze uticaju vecine i ne donosi odluke bez promisljanja, a ne vlastitog klona, koliko god se mi dopadali sami sebi 🙂
   I ponavljam: jako mi je zao sto jedan roditelj, uz to jos i vaspitac, pojednostavljuje svoju ulogu i bavi se necijim izgledom i stavlja ga u prvi plan.
   Pitam se kako onda postupa sa decom koja izgledaju ili se ponasaju drugacije u odnosu na vecinu, ako se u komunikaciji sa sebi ravnima postavlja po malo pasivno-agresivno i krije iza “nisam jedina sa takvim misljenjem.I sama sam vaspitac” kao da to treba ikoga da ubedi da ste zasigurno u pravu? Niste jedini, pa sta? Evo, ni ja nisam jedina, pa po kome cemo?

  2. Perica kaže:

   Postovana mama 🙂
   Ako se pod tim smatra da su ljudi razliciti, onda bi svi roditelji trebali da se zalazu za uniforme u vrticima i skolama za djecu. Tu je jednakost. Jer nemaju svi puno novca da nose markirane majice, obucu, odjecu. Vi kao vaspitacica bi trebalo da znate da je to jedan vid diskriminacije medju djecom 🙂

 14. Marija kaže:

  Zao mi je sto jedan vaspitac misli i podrzava diskriminaciju po bilo kom osnovu. Uticaj na izgradnju licnosti imaju osobe sa dobrMala ,sto si mi se ucutala kad je naisao direktor? A tema bila bas zanimljiva. ..im ili losim karakternim osobinama, a ne nacin oblacenja ili pirsinzi i tetovaze. Uticaj na izgradnju licnosti se tice samog odnosa i medjusobnog postovanja i uvazavanja, sloboda i sirina da se postuje tudje misljenje, ali da se odluke donose samostalno,promisljeno, bez onog “kako svi, tako i ti” sindroma…Vaspitac, kao i svi ostali koji se nadju u okruzenju tokom odrastanja deteta uticu svojim manirima, tolerantnoscu, doslednosti u postovanju uvedenih pravila, a ne mindjusa na obrvi… Tetovaza se moze uraditi tek sa 18, ili ranije uz dopustenje roditeljima. To je licna odluka, a roditelji bi do tada trebalo da imaju vestine kako razgovarati sa vlastitim detetom, predociti mu koji su rizici odlaska u tatoo salone… Pa mnogo je bolje dozvoliti tetoviranje, jer uz stvarno dopustenje dete ce razmisliti da li stvaarno zeli tetovazu ili ne, a svakako je bolje otici u opremljen i higijenski podoban salon uz roditeljski blagoslov, nego negde gde ce zapatiti ko zna sta… Poverenje,ljubav… to su kljucne stvari pravilnog odgoja! Treba podici individuu, sa vlastitim zeljama, potrebama, unutrasnjom motivacijom,a ne vlastitog klona, koliko god se mi dopadali sami sebi 🙂

  1. ja kaže:

   Upravo! To je i moja poenta!

 15. saska kaže:

  Pravila ponasanja treba da postoje za SVE!Kada ce i nas da neko zastiti,kada ce da postoje pravila ponasanja i za roditelje,trpimo svakakve uvrede,pretnje,a na to smemo samo da se smeskamo jer su uvek u pravu,za najmanju sitnicu idu kod direktora,kome mi da se obratimo kada se izivljavaju nad nama?Nekada su se vaspitaci postovali,danas nas posmatraju samo kao negovateljice,a toliko truda je ulozeno u rad sa njihovom decom!

 16. ela kaže:

  Hitno po vrticima uvesti pravila ponasanja za roditelje.Roditelji nas tretiraju kao pepeljuge …

 17. ljubica kaže:

  vaspitac sam pred penzijom , moram na zalost da kazem da to sto smo srozali nasu profesiju … za to smo i sami krivi , ima nas svakakvih . Ja sam uglavnom imala roditelje koji su pokazivali postovanje prema vaspitacima i cenili su nas rad , bilo je izuzetaka ali je to zanemarljivo u odnosu na veliku vecinu ostalih sa kojima sam uvek imala dobru saradnju i korektan odnos . Vremena se menjaju pa i polozaj porodice u drustvu ali i dalje tvrdim da sve dolazi iz kuce , ako je roditelj vaspitan , kulturan i svestan kome predaje svoje najmilije, tako se ponasa i prema vaspitacu i tu nema problema . Kodeks mi se svida i prihvatam ga u potpunosti , ne kazem da nebi trebalo i za roditelje kodeks ponasanje ali onaj koji je nevaspitan , ni jedan kodeks ga nece dovesti u red!!!

 18. Perica kaže:

  Trebalo bi uvesti u vrtice da svaki dan po 2 roditelja dolaze i borave 8-10h da djecom, da rade posao vaspitaca i bez razdvajajnja djece.
  Da na neki nacin pokusamo pribliziti koliko je odgovoran nas posao, da se nase grupe vode do 30-38 djece, da je veoma tesko u trenutku vidjeti sve. I kao sto zbog ugriza, modrica roditelji prijave vaspitace ili ustanovu, isto tako da se pravo da vaspitac prijavi policijo roditelja ako vidi ogrebotinu, modricu na djetetu. Koliko god voljeli vasu djecu, pustite ih da imaju djetinjstvo, ne pravite od njih debile kada to nisu. Oni su veoma inteligentna bica, a samim tim sto cete im tiho nesto reci ili pokusati prici na fin nacin nije garancija da ce poslusati i dijete koje je zapusteno i vise nestasno. Nasi roditelji su ponekada zagalamili na nas, a sve to za nase dobro. Da to nisu radili, niko od vas ne bi izabrao tu profesiju, zavrsio fakultet. Dijete mora da zna koje kome vaspitac, ucitelj, roditelj i sve dok kopirate ZAPAD, djeca ce nam biti delikventi. A zapamtite da su nasa djeca mnogo kulturnija i bolje odgojena nego ona djeca sa ZAPADA. Zato prestanite plasirati nebulozne stavke ponasanja prema djeci, bitno je da niko ne tuce djecu, ali da malo povisi ton i sacuva zivot djeteta je po meni bitnije nego da izgubi glavu.
  Zelenoj ucionici savjetujem da prije nego bilo sta napise o kodeksu ponasanja, pronadje pricu gdje zena stoji ja kasi, njeno dijete udara stariju gospodju nogom a ona mu kao majka ne moze nista i pokusava mu lijepim tonom objasniti da to nije lijepo ali on i dalje nastavlja. Iza nje stoji mladic koji joj punu teglu prosipa na glavu i govori:”Mene je majka odgajala kao vi vase dijete, nije galamila na mene, nikada istukla i vidite sta sam ja sada vama uradio”.
  I da vase dijete otrgne se i pocne trcati prema ulici hocete li lijepim tonom reci vrati se, stani ili cete viknuti? Zapitajte se malo zasto od sebe pravite nesto sto niste.

 19. Caca kaže:

  Smatram mnogo vecim problemom od pirsinga i tetovaze to sto pojedini vaspitaci mimo radnog vremena cuvaju za novcanu naknadu decu iz vrtica, sto koriste razne usluge roditelja (preko veze kod lekara, casovi jezika za njihovu decu, friziranje itd.), sto su sa roditeljima na ‘Ti’. Time ste snizili profesiju do maksimuma! Znam ja da je plata mala, i meni je mala kao i vama, ali ako sami sebe ne postujete ni drugi vas nece postovati. Da li zaista mislite da se jedan otac podjednako ophodi prema meni u pantalonama i mojoj koleginici u belim helankama!? I meni je udobnije u helankama ali u njima vezbam kod kuce. Ko nije poneo manire iz kuce dzaba mu svi propisi, podjednako se odnosi i na roditelje i na vaspitace.

 20. anita jones kaže:

  Zdravo,
  To je obavijestiti širu javnost da je gospođa Anita, privatni zajam zajmodavac otvoriti financijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima. kontaktirajte nas danas e-mailom na: (jonesanita48@gmail.com)

 21. Norton Finance kaže:

  Jeste li pod pregledom duga ili administracijom? Jeste li na crnoj listi? Jeste li se borili za rješavanje svojih mjesečnih uplata? Želite li kupiti kuću, automobil ili poslovni zajam, ali ste pod pregledom duga ili upravi? Ako ste odgovorili DA na bilo koje moje pitanje? Molimo kontaktirajte nas putem e-maila: nortonfinance2017@gmail.com

 22. Zabrinuta mama kaže:

  Može li neko da mi odgoviri, da li je vaspitačica duzna da obavesti roditelja kada dete u vrtiću, drugo dete grebe, stipa ili ujeda?

 23. Katarina kaže:

  Dobar dan svima, majka sam predskolca, upala je medju decu koja ce napuniti 5 godina i koja kada spavaju, moje dete i jos njih 5 za kojih nije bilo mesta sede i “uce” u HODNIKU. Nismo obavesteni u vezi toga i da li je to normalno?!

 24. OpCvrc kaže:

  Vidim 99% komentari vaspitaca, nigde zalutalog roditelja. Pa da pitam, da li ste svojevoljno upisivali fakultete za vaspitaca ili su vas silom terali? Ni jedan posao nije lak. Na istom ste imali predmet decije psihologije. Ili je bilo bitno uzjasiti drzavne jasle, pa ihajjjjj, tu smo na sigurnom do penzije?!
  Toliko o vasem poslu i ponasanju , i odnosu prema deci.

  “Odnos prema deci

  Vaspitač svojim ponašanjem daje primer deci kako da se ponašaju.
  Vaspitač radi za dobrobit deteta i nikada i ni na koji način, ne omalovažava, ismeva, vređa ili ponižava dete.
  Vaspitač poštuje posebnost svakog deteta…..”

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama