Које новине у просвети је Шарчевић најавио у Нишу

15 октобра, 2016

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Нишу са директорима предшколских установа, основних и средњих школа Нишког округа. Министар је упознао директоре са дугорочним и краткорочним плановима Министарства.
sarc
„Важна порука свима вама је да је неопходно стручно усавршавање и обука свих, па и директора, нарочито оних који су лоше оцењени у екстерној евалуацији. Циљ свих нас је да направимо боље школско руководство“, поручо је Шарчевић.
Од промена које могу да очекују већ следеће школске године министар је истакао увођење информатике и предузетничког васпитања у основну школу, као и спорта сваки дан.
 
“То су неке брзе измене, које се спремају за следећу годину, али постоје и структурне измене, које се баве реформом образовања, а то је питање државне матуре у гимназијама, средњег стручног образовања и низ других тема”, поручио је Шарчевић.
“Министартво тренутно припрема терен за озбиљне реформе које, иначе, трају неколико година. У том процесу бићемо сервис свима”, рекао је Шарчевић.
Када је реч о полагању испита за лиценце, он је истакао да ће Министарство просвете сагледати законске и друге могућности за децентрализацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Које новине у просвети је Шарчевић најавио у Нишу"

  1. LJ каже:

    Kada ce poceti da postuju zakone koje su doneli. Tako Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju kaze maksimalno opterecenje ucenika je 28 casa NEDELJNO (cl. 59), a ovim sta on to radi?
    Kada ce poceti da postuje pravilnike o racionalizaciji?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама