Кон: Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину

17 августа, 2020

Епидемиолог Предраг Кон је демантовао информације да ће ученици приликом поласка у школу морати да носе искључиво трослојне маске и изјавио да то могу бити и хируршке, платнене и друге маске.

Кон је за телевизију Хепи изјавио да ће бити довољно да ученици током боравка у школи носе “било какве маске”, укључујући хируршке, платнене или шивене.

“Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни”, казао је Кон.

Он је рекао да је у другом пику првог таласа епидемије коронавируса значајно спорији пад броја заражених, након постигнутих највиших бројева, него што је то било први пут, што показује да “очигледно треба времена јер има оних који не поштују мере”.

“Сви смо чланови овог друштва, укључујући и оне који не верују, сви смо у томе заједно и морамо да се изборимо”, рекао је Кон.

Према његовим речима, није тачно ни да ће школска деца морати да се вакцинишу против коронавируса, како су такође пренели неки медији, већ да ће вакцинисање бити искључиво на добровољној бази и уз сагалсност родитеља.

Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Кон: Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину

 1. Алекса каже:

  “Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни”, казао је Кон.

  А то ћете приметити тек кад се сви заразе.

 2. Anica каже:

  Znači,idemo jedan eksperiment,kao guske u maglu.

  1. Алекса каже:

   Наравно. Фале им истраживања из школа – проценат и брзина преношења вируса и слично. То је Кон и рекао једном приликом да немају те податке јер деца нису ишла у школу.

 3. Jelena каже:

  Ne lazite da se u skolama nose maske jer nije istina!Vecina nastavnika ne nosi uopste!!!!!!Skola je veliki rizik!!!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама