Кон: Распуст би могао почети већ од друге половине децембра

18 новембра, 2021

Доктор Предраг Кон изјавио је данас да је мера продужетка јесењег распуста дала резултате, те да се у београдским основним школама заражавање смањило за пет пута, а у средњим за 10 пута.

„Ове недеље је поново формиран школски колектив, следеће недеље видећемо какве су последице тога. Мера ковид пропусница од 20 часова је и даље на снази, међутим, ми као медицински део Кризног штаба и даље тражимо да оне важе 24 сата, јер је то једино што у овом тренутку може дати резултате”, рекао је Кон.

Указује да се ближи сезона грипа, која почиње у децембру или јануару, додајући да га прошле године није било.

„Надамо се да ће и ове године бити тако, јер најгора варијанта која нам се може догодити јесте да имамо ковид и грип у исто време”, рекао је Кон и додао да ће се ковид и грип тешко разликовати и да немамо капацитете за одвајање смештаја хоспитализованих.

Један од начина, каже, да се то спречи јесте померање школског распуста, додајући да медицински део Кризног штаба о томе треба да се изјасни, а да би распуст могао почети од друге половине децембра.

„О овоме сада први пут јавно говорим, о томе се није расправљало на Кризном штабу, нити је заузет став, али јесмо почели да разговарамо о томе”, рекао је Кон.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Кон: Распуст би могао почети већ од друге половине децембра

  1. Nikola каже:

    Pa čekate zadnji dan da nam saopštite…a pismeni, kontrolni zadaci… što su planirani oko 20.12.
    Ne znate vi sta radite a i sve je sa zakašnjenjem.

  2. Anica каже:

    Udarili te na najslabiju kariku ovog društva-školu,da se iživljavate sa vašim suludim merama, kada ne smete da dirate druge oblasti gde se vrti lova.Prvo to saopštavate od televizije do televizije pa ćete na kraju nastavnicima.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама