Konkurs za mlade autore – kreirajte originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 do 7 godina

13 marta, 2019

Povodom trideset godina od osnivanja Kreativni centar raspisuje konkurs za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 godine do 7 godina. Namenjen je autorima mlađim od 30 godina, a njegov cilj je skretanje pažnje na mlade talentovane pisce i ilustratore. To će za njih ujedno biti i prilika da se oprobaju u stvaranju slikovnica – prvih knjiga s kojima se deca sreću, a koje imaju izuzetno važnu ulogu u odrastanju i razvoju.

Slikovnica koja se šalje na konkurs može biti delo jednog autora ili tima autora. Tema je slobodna, a konkurs je otvoren do 1. septembra 2019. godine. Najbolji rad će biti proglašen 1. oktobra 2019. i biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Više detalja o konkursu naći ćete na sajtu www.kreativnicentar.rs

Konkurs za originalnu slikovnicu jedna je od aktivnosti kojima će izdavačka kuća Kreativni centar proslaviti trideset godina od objavljivanja svoje prve knjige – slikovnice Mačka, koju je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dobrosav Bob Živković.

Početkom 2019. godine započet je projekat saradnje sa studentima grafičkog dizajna i ilustracije s nekoliko fakulteta iz Srbije. Planirano je da oni tokom 2019. godine s dizajnerima Kreativnog centra rade na kreiranju različitih vizuelnih sadržaja kako bi se na praktičnim zadacima upoznali sa zahtevima i izazovima koje ova profesija nosi.

Ideja o osnivanju Kreativnog centra nastala je 1989. godine. Još tada su ustanovljeni važni principi koje i danas promoviše svojim izdanjima: razvijanje dečje kreativnosti, podrška savremenim metodama vaspitanja i obrazovanja, razvijanje dobre komunikacije u porodici i društvu, ekološka svest i podrška domaćim piscima, ilustratorima i stručnjacima koji žele da se bave dečjim knjigama.
Trideset godina kasnije Kreativni centar ima preko 1300 objavljenih knjiga i sarađuje sa skoro 1000 autora. Za svoja izdanja dobio je sve najznačajnije domaće nagrade i čak sedam evropskih nagrada, a brojna njegova izdanja objavljuju se širom sveta. Iako danas na našem tržištu ima mnogo izdavača dečjih knjiga, izdanja Kreativnog centra uspela su da zadrže osobenost, da budu prepoznatljiva i voljena među generacijama dece i odraslih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama