Конкурс за младе ауторе – креирајте оригиналну сликовницу за децу узраста од 3 до 7 година

13 марта, 2019

Поводом тридесет година од оснивања Креативни центар расписује конкурс за оригиналну сликовницу за децу узраста од 3 године до 7 година. Намењен је ауторима млађим од 30 година, а његов циљ је скретање пажње на младе талентоване писце и илустраторе. То ће за њих уједно бити и прилика да се опробају у стварању сликовница – првих књига с којима се деца срећу, а које имају изузетно важну улогу у одрастању и развоју.

Сликовница која се шаље на конкурс може бити дело једног аутора или тима аутора. Тема је слободна, а конкурс је отворен до 1. септембра 2019. године. Најбољи рад ће бити проглашен 1. октобра 2019. и биће новчано награђен сумом од 1500 евра у динарској противвредности. Више детаља о конкурсу наћи ћете на сајту www.kreativnicentar.rs

Конкурс за оригиналну сликовницу једна је од активности којима ће издавачка кућа Креативни центар прославити тридесет година од објављивања своје прве књиге – сликовнице Мачка, коју је написао Симеон Маринковић, а илустровао Добросав Боб Живковић.

Почетком 2019. године започет је пројекат сарадње са студентима графичког дизајна и илустрације с неколико факултета из Србије. Планирано је да они током 2019. године с дизајнерима Креативног центра раде на креирању различитих визуелних садржаја како би се на практичним задацима упознали са захтевима и изазовима које ова професија носи.

Идеја о оснивању Креативног центра настала је 1989. године. Још тада су установљени важни принципи које и данас промовише својим издањима: развијање дечје креативности, подршка савременим методама васпитања и образовања, развијање добре комуникације у породици и друштву, еколошка свест и подршка домаћим писцима, илустраторима и стручњацима који желе да се баве дечјим књигама.
Тридесет година касније Креативни центар има преко 1300 објављених књига и сарађује са скоро 1000 аутора. За своја издања добио је све најзначајније домаће награде и чак седам европских награда, а бројна његова издања објављују се широм света. Иако данас на нашем тржишту има много издавача дечјих књига, издања Креативног центра успела су да задрже особеност, да буду препознатљива и вољена међу генерацијама деце и одраслих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама