Konkurs za najbolje edukatore Srbije za 2020. je otvoren

Sedmi konkurs za Najbolje edukatore Srbije otvoren je i trajaće do 01.07.2020. kada ističe rok za slanje prijava.

“Konkurs otvaramo u posebnom trenutku za našu zemlju, ali i za ceo svet. Sprovodimo ga u vreme kada je planeta zahvaćena globalnom pandemijom, kada su škole zatvorene, a nastavnici imaju još zahtevniju ulogu, jer obrazovanje ne sme stati. Zbog toga pored Osnovnog obrasca za Najboljeg edukatora Srbije, otvaramo i ‘vanredni’ i tražimo najbolje nastavnike u doba pandemije.” – piše u saopštenju koje šalje udruženje Živojin Mišić, organizator konkursa.

Pored nastavnika koji ispunjavaju ono što se traži u osnovnom obrascu, traži se nastavnik koji u doba pandemije obrazovanje, nastavu i veštine učenika čini izuzetnim. Nastavnik koji spaja obrazovanje i život, koji briše granice obaveznog i potrebnog. Onog koji svojim idejama pomaže učenicima da shvate smisao života, saosećanja, racionalnosti, empatije i optimizma. Ovaj ,,vanredni” konkurs je za sve one koji su odlučili da iskoče iz svih do sada poznatih okvira i odlučili da zajedno sa svojim učenicima promene svet od juče, na svet od sutra. Za sve nastavnike koji pokazuju izuzetne veštine, kreativnost inovativnost u vanrednom stanju u kojem se nalazi celo čovečanstvo.

Pomozite nam da ih otkrijemo, tako što ćete ih prijaviti i stati iza svih njihovih vrednosti i kvaliteta!

Na ovogodišnjem konkursu biće izabrano i nagrađeno ukupno deset učitelja i/ili nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Kao i prethodnih godina, potencijalne Najbolje edukatore Srbije mogu prijaviti učenici, roditelji, kolege, saradnici, svako ko smatra da poznaje izuzetnog nastavnika, preko prijavne forme na sajtu Udruženja, na sledećem linku: https://nes.zivojinmisic.rs/.Izbor se vrši u nekoliko selekcionih krugova, a proglašenje najboljih i svečana dodela nagrada očekuju se krajem godine. Za sve izabrane najbolje edukatore obezbeđena je novčana nagrada čiji se najveći deo isključivo može utrošiti na poboljšanja aktivnosti sa učenicima, čime se podržava njihov rad i poboljšava kvalitet i obim njihovih aktivnosti, a time i obrazovni sistem Srbije, kažu iz Udruženja.