Конкурс за упис ученика у средњу школу у продаји од петка

23 маја, 2018

Конкурс за упис ученика у средњу школу биће у продаји од петка 25. маја и може се купити у књижарама ширем Србије по цени од 250 динара, али и поузећем, саопштио је Просветни преглед.
У Конкурсу су наведени подаци о броју ученика по школама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самопураве, подручјима рада, образовним профилима и трајању образовања.
Наведена су таксативно документа потребна за упис, али и услови за пријем у установе за смештај и исхрану, као и списак домова и школа које нуде интернатске услуге.
У Конкурсу се могу наћи и подаци о условима за добијање ученицких кредита и стипендија, као и новој мрежи средњих школа и новинама у општем средњем и стручном образовању и васпитању.
Саставни део Конкурса за упис у школску 2018/19. годину су и Пријава за испит и листа жеља, на цијем списку може да буде највише 20 образовних профила – потенцијалних будућих занимања.
Истовремено са Конкурсом Просветни преглед це објавити и Информатор са оријентационим бројем бодова рангираних ученика по школама у последње три школске године. Ни Информатор неће мењати цену из претходних година – може се пазарити за 220 динара.
Издања ће моћи да се купе у књижарама Просветног прегледа, Службеног гласника, Завода за уџбенике и другим књижарама.
Извор: Танјуг/Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Конкурс за упис ученика у средњу школу у продаји од петка"

  1. Prodaja magle u teglama каже:

    Pa zar te sve informacije nisu dostupne on line i to besplatno. Tj da li ce konkurs i informator biti dostupni na web stranicama Ministarstva prosvete. Sa mogucnoscu besplatnog svlacenja obrazaca. Ako smo u eri digitalnog drustva?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама