Konkurs za upis učenika u srednju školu u prodaji od petka

23 maja, 2018

Konkurs za upis učenika u srednju školu biće u prodaji od petka 25. maja i može se kupiti u knjižarama širem Srbije po ceni od 250 dinara, ali i pouzećem, saopštio je Prosvetni pregled.
U Konkursu su navedeni podaci o broju učenika po školama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samopurave, područjima rada, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja.
Navedena su taksativno dokumenta potrebna za upis, ali i uslovi za prijem u ustanove za smeštaj i ishranu, kao i spisak domova i škola koje nude internatske usluge.
U Konkursu se mogu naći i podaci o uslovima za dobijanje učenickih kredita i stipendija, kao i novoj mreži srednjih škola i novinama u opštem srednjem i stručnom obrazovanju i vaspitanju.
Sastavni deo Konkursa za upis u školsku 2018/19. godinu su i Prijava za ispit i lista želja, na cijem spisku može da bude najviše 20 obrazovnih profila – potencijalnih budućih zanimanja.
Istovremeno sa Konkursom Prosvetni pregled ce objaviti i Informator sa orijentacionim brojem bodova rangiranih učenika po školama u poslednje tri školske godine. Ni Informator neće menjati cenu iz prethodnih godina – može se pazariti za 220 dinara.
Izdanja će moći da se kupe u knjižarama Prosvetnog pregleda, Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike i drugim knjižarama.
Izvor: Tanjug/Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Konkurs za upis učenika u srednju školu u prodaji od petka"

  1. Prodaja magle u teglama kaže:

    Pa zar te sve informacije nisu dostupne on line i to besplatno. Tj da li ce konkurs i informator biti dostupni na web stranicama Ministarstva prosvete. Sa mogucnoscu besplatnog svlacenja obrazaca. Ako smo u eri digitalnog drustva?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama