Конкурс за вртиће: С децом око света „отпутовали“ смо у…

Мало је оних који раде с децом или имају децу, а да нису чули за чувену едицију С децом око света, у издању Креативног центра.

Реч је о двема књигама чији је аутор Татјана Родић. Прва је написана давне 1998. године, са циљем да се деца предшколског и раног школског узраста упознају с обичајима, навикама, песмицама, поздравима, јелима, играчкама и другим занимљивостима из 22 земље, на свих пет континената.

Исте године кад је и написана, књига је добила 1. награду на Сајму књига у Београду, као и две Награде НЕВЕН.

Управо је због своје специфичне и интересантне тематике и занимљивих илустрација ова едиција брзо пронашла свој пут до вртића широм земље, где се радо чита, а песмице из ње рецитују и дуго памте. Читајући их деци, васпитачи и родитељи им врло рано усађују осећај за поштовање различитих култура. Ове књиге ће их мотивисати да сазнају више о свету у којем живе, послужиће им као путоказ за разумевање и прихватање другачијих обичаја, навика и веровања.

Конкурс за вртиће

Како ове књиге могу помоћи да се код деце развије толеранција, поштовање и отворен дух, испричала је детаљно ауторка Татјана Родић на недавно одржаном вебинару за васпитаче, који можете погледати овде:

Том приликом најављен је и конкурс за васпитаче.

Креативни центар позвао је предшколске установе да се пријавите на конкурс С ДЕЦОМ ОКО СВЕТА.

Тема конкурса: Помоћу књига С ДЕЦОМ ОКО СВЕТА „отпутовали“ смо у

Ваш рад треба да буде пример активности која је реализована на основу књига С децом око света 1 или С децом око света 2, а која показује да су се кроз игру деца упознала с културом и различитим обичајима земље коју сте одабрали.

Пропозиције конкурса:

  • Прочитајте с децом одломак из једне од ових књига, по вашем избору.
  • На основу одабраног одломка смислите с децом из своје групе неку занимљиву језичку, ликовну или графомоторичку активност, која за циљ има да деци приближи једну од земаља.
  • Вашу пројектну активност припремите као видео (дужине до три минута) или као фото-репортажу у апликацији Power point (до 10 фотографија с пратећим описом).
  • Попуните формулар за пријаву ОВДЕ. Последња ставка у формулару је место где ћете „закачити“ приказ своје активности.
  • Радове пошаљите најкасније до 17. маја 2024.

Жири састављен од уредника у Креативном центру и психолога/педагога одабраће најкреативније предлоге и наградиће пет вртићких група комплетом књига.